Menu

Rondjes lopen of schieten?

Slechts een heel klein groepje verscheen maandagochtend op het trainingsveld. Twee keepers en vijf veldspelers genoten van de frisse buitenlucht, de overige Ajacieden bleven binnen.

De basisspelers van de wedstrijd tegen FC Groningen bleven binnen voor de uitlooptraining. De reserves, Victor Sikora, Yannis Anasatasiou en Jelle van Damme, en licht geblesseerden, Daniël de Ridder en Tom de Mul, kwamen naar buiten.

De laatste twee mochten de oefeningen die de drie andere Ajacieden met Ruud Krol deden niet meedoen. In plaats daarvan bleef het duo rondjes lopen, tot hersteltrainer René Wormhoudt zich op het veld meldde. Dat leek even te duren en De Ridder vroeg toch maar aan fysio Ricardo De Sanders of hij niet stiekem de rustige schietoefeningen van het andere trio mocht meedoen. Schieten op doel is natuurlijk vele malen aantrekkeljiker dan rondjes lopen. Maar de fysiotherapeut was onverbiddelijk.

Gelukkig kwam Wormhoudt niet al te lang daarna het veld op. Waarschijnlijk is hij nog nooit zo warm begroet door geblesseerde spelers. Voor De Mul en De Ridder kwam er een einde aan het rondjes lopen, zij mochten in aangepaste vorm met de bal op een leeg doel schieten. Voor een licht geblesseerde voetballer natuurlijk een verademing.

Het fitte drietal mocht zich uitleven op Sander Boschker en Bogdan Lobont. Om het hardst werden de ballen afgevuurd op de twee sluitposten. Een mini-partijtje met twee grote doelen volgde en na ongeveer vijf kwartier zaten de Ajacieden ook weer aan hun dagelijkse portie inspanning. De selectie is dinsdag vrij, vanaf woensdag staat de week helemaal in het teken van De Klassieker van aanstaande zondag: Feyenoord - Ajax.