Menu
Rondleiding dankzij Ajax-spreekbeurt

Rondleiding dankzij Ajax-spreekbeurt

Kian van basisschool CNS Cavaljé uit Ede heeft afgelopen week een bijzondere rondleiding op sportcomplex de Toekomst gekregen. Samen met zijn hele klas van CNS Calvaljé uit Ede was hij eregast bij Ajax. Kian won de rondleiding nadat hij een mooie foto van zijn spreekbeurt over Ajax had ingestuurd. Hij had zijn Ajax-verhaal met behulp van Ajax StreetWise Spreekbeurtpakket samengesteld.

Het spreekbeurtpakket is geen kant-en-klaar voorleesverhaal, maar bevat veel informatie over Ajax en Ajax StreetWise. De leerlingen kunnen al deze informatie gebruiken voor hun spreekbeurt over Ajax. Net als bij de rest van Ajax StreetWise moeten de kinderen hun best doen om iets te bereiken. In het pakket is onder andere informatie over de geschiedenis van Ajax, de organisatie Ajax en Ajax StreetWise te vinden. Daarnaast bestaat het pakket ook een Ajax-quiz die de kinderen aan hun klasgenootjes kunnen voorleggen om te testen of de klas Ajax StreetWise is.

Tessel Middag stelde de jeugd vragen. Tessel Middag stelde de jeugd vragen.

De klas van Kian werd maandagochtend opgehaald door de officiële Ajax-spelersbus. Vanuit Ede werd de klas naar sportcomplex de Toekomst gereden. Aangekomen op de Toekomst mocht de klas een stukje van de training van de Ajax-selectie bekijken. Via het trainingsveld ging de rondleiding naar de adidas Powerhill, waar Viktor Fisher bezig was met zijn hersteltraining. Na enige uitleg over de adidas Powerhill door Ajax-trainer Wouter Griekspoor ging de rondleiding verder naar de kleedkamer van Jong Ajax. De klas was onder de indruk van hoe groot en mooi de kleedkamer was. Nadat iedereen een rondje had gelopen door de kleedkamer werd er nog een kort bezoek gebracht aan de training van de Ajax Vrouwen. Na de training kwam Ajax-speelster Tessel Middag nog even naar de klas toe om te zeggen dat ze dit onverwachte bezoek erg leuk vond en stelde ze nog wat vragen aan de klas.

Als afsluiting van de rondleiding mocht de klas een broodje eten in de perskamer onder de tribune. Ajax-speler Lasse Schöne bracht nog even een bezoek voor een speciale meet & greet. De klas kreeg de ruimte om vragen te stellen, een handtekening te vragen en iedereen mocht nog even met Lasse op de foto.

Na de lunch stapte de klas weer in de Ajax-bus om terug naar school te gaan.

Het Ajax StreetWise Spreekbeurtpakket is een aanvulling op het maatschappelijke project Ajax StreetWise. Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Aegon.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Basisschool Caveljé

Kian, de held van de klas, met Lasse Schöne, een held van Ajax. Kian, de held van de klas, met Lasse Schöne, een held van Ajax.
De hele klas van Kian in de perskamer. De hele klas van Kian in de perskamer.