Menu

Rondleiding district Zuidoost

Op 3 mei hadden de leden van de Supporters Vereniging Ajax en de Ajax Kids Club uit het district Zuidoost een geweldige dag in Amsterdam bij hun favoriete voetbalclub. De 200 enthousiaste kinderen begonnen met een kijkje te nemen in het stadion van Ajax, de Amsterdam ArenA.

Ze kregen in het stadion uitleg en mochten op de allerhoogste stoeltjes van deze voetbaltempel zitten. Als een van de weinige Ajacieden hebben ze ook een keertje in het uitvak gezeten. Dat was toch wel heel erg raar! Een kijkje op de perstribune viel ook in de smaak, het was heel interessant om te zien hoe dat nu allemaal gaat. Daarna zijn ze ook naar de perskamer geweest, daar geeft de trainer altijd de wedstrijd-analyse na de wedstrijd.

Iedereen staat aandachtig te luisteren terwijl ze in de gracht naast het veld staan.

De jonge Ajax-fans mochten ook op de business-seats zitten. Dat zijn de leren stoeltjes in het midden van de Eretribune onder de Koninklijke loge. De bofkonten hebben ook nog een deel van de training kunnen gezien, want het 1ste elftal was buiten aan het trainen.

s' Middags kregen ze een kijkje in de keuken van Sportpark De Toekomst. Iedereen kon van dichtbij zien hoe het nou is om bij Ajax in de Jeugdopleiding te zitten. Na afloop van deze vermoeiende, maar vooral spannende dag kreeg iedereen nog een lekker frietje bij de Mc Donalds.