Menu

Rood Davids, gelijkspel Reiziger

De grootste voetbaldrama's uit de vijfde ronde van de Champions League voltrokken zich in Turijn en Leeds. Juventus deed zichzelf pijn tegen Hamburger SV. In Noord-Engeland werd Barcelona zo goed als uitgeschakeld na een 1-1 tegen Leeds United. Bij Barcelona speelden oud-Ajacieden Kluivert, De Boer, Litmanen en Overmars niet. Reiziger werd in de 66e minuut gewisseld.

Hamburger SV speelde in Groep E tegen Juventus voor de laatste kans en won zowaar met 1-3. Deportivo La Coruna versloeg Panathinaikos met 1-0 door een laat doelpunt van Pandiana en is in E zeker van kwalificatie. Alle drie andere clubs hebben ook nog kans.

Juventus bracht zichzelf in de problemen door rode kaarten van ster Zinedine Zidane en Edgar Davids. Zij moesten weg na grove charges op tegenstanders. HSV leidde toen al door Prager die een rebound van de borst van Edwin van der Sar intikte na een afstandsschot van Tofting. Juve moest de laatste 57 minuten met negen man verder en was kansloos. Yeboah maakte direct na rust 0-2.

Juventus speelde vanaf de 55e minuut alles of niets met drie wissels. Invaller Kovacevic scoorde zowaar binnen een minuut tegen en bracht de spanning terug, 1-2. De numerieke minderheid bleek ondanks de wijzigingen onoverkomelijk. Binnen enkele minuten zorgde Panadic voor 1-3. Dat betekende het einde van Turijnse aspiraties. Voor Zidane was het de tweede opeenvolgende rode kaart in de Champions League. Hij kreeg er ook een tegen La Coru" na en zat daarna een schorsing uit.

De Braziliaanse sterspeler Rivaldo zorgde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd in uitwedstrijd tegen Leeds United voor de gelijkmaker van Barcelona. Leeds had vanaf de 5e minuut geleid door Bowyer. Met deze score behield Barca, dat met Cocu en Reiziger speelde, een kleine kans. In groep H zegevierde AC Milan met 2-0 bij Besiktas (doelpunten Sjevtsjenko en Mari) en wist zich daardoor zeker van een voortzetting in de Champions League. Leeds heeft drie punten meer dan Barcelona maar moet nog naar Milaan. Barcelona ontvangt het uitgeschakelde Besiktas en heeft alleen iets aan de te verwachten winst als Leeds verliest.

In Groep F werd Bayern Munchen met tien punten zeker van de eerste of tweede plaats na 0-0 tegen het Zweedse Helsingborg. Paris St Germain zette zich met veel machtsvertoon op de tweede plaats met negen punten na winst met 7-2 op het Noorse Rosenborg. Anelka maakte twee doelpunten.

In Groep G namen Anderlecht en PSV samen de leiding over van Manchester United. PSV versloeg Dinamo Kiev op eigen veld en Anderlecht overklaste de duurste club ter wereld met 2-1. Op de slotdag volgende week valt de beslissing. Alleen voor Kiev is er geen hoop meer op de volgende ronde.

Bron: ANP