Menu

Rood voor matchwinner Bergkamp

Dennis Bergkamp vervulde zondag op Highbury in de enerverende bekerwedstrijd van Arsenal tegen Liverpool de hoofdrol. Hij kopte Arsenal in de 28e minuut naar de overwinning (1-0) in de vierde ronde en kreeg in de 71e minuut rood na een vliegende tackle op Jamie Carragher.

Vier minuten eerder zag een andere Arsenal-speler, Martin Keown, rood omdat hij Michael Owen de vrije doortocht onthield door hem aan zijn shirt vast te houden. Een minuut na de rode kaart voor Bergkamp verliet ook diens slachtoffer Carragher van Liverpool onvrijwillig het veld. Hij kreeg rood omdat hij een voorwerp teruggooide in het publiek.

Het duel was een replay van de bekerfinale van vorig seizoen, die door Liverpool met 2-1 werd gewonnen. Bij Arsenal werd Van Bronckhorst in de 84e minuut gewisseld. De twee rode kaarten voor de Londense ploeg brachten het aantal weggestuurde spelers tijdens het bewind van trainer Wenger op 42. De Franse coach kwam in 1996 in dienst van Arsenal.

,,We hebben geprobeerd om te voetballen, maar misschien moeten we ons gedrag op het veld enigszins verbeteren'', gaf Wenger toe. ,,Het was een echte bekerwedstrijd en zeker geen schoppartij. Voor dit soort duels komen de mensen naar het stadion.''