Menu

Rood voor Van der Vaart en Heitinga in verloren kwartfinale

Het Nederlands elftal -19 is in de kwartfinales van het WK in Argentinië uitgeschakeld. De Nederlanders verloren met 2-1 van Egypte, na op voorsprong te hebben gestaan door een doelpunt van Ajacied Rafael van der Vaart. Ook Hersi en Heitinga (beiden Ajax) stonden in de basis.

In de eerste helft, vlak voor rust, kopte Van der Vaart met geluk de bal langs de Egyptische doelverdediger Sobhi. Deze greep naast de bal en werkte zo het leer zelf achter de doellijn.

Vlak na de pauze kwam Egypte langszij. Amin kreeg de bal voor zijn voeten en haalde vol uit: 1-1.

Van der Vaart liep kort na de gelijkmaker tegen zijn tweede gele kaart in de wedstrijd op en moest het veld verlaten. De tien Nederlanders hielden geen stand meer tegen de sterke Egyptenaren. El Yamany strafte de onrust in de ploeg van bondscoach Van Gaal af en zette Egypte op een 2-1 voorsprong.

De teleurstelling van de uitschakeling werd compleet toen ook aanvoerder en Ajacied Johnny Heitinga in de extra tijd met een rode kaart het veld werd uitgestuurd.

De Egyptenaren moeten het in de halve finale op 4 juli opnemen tegen Ghana. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Córdoba.

Opstellingen: Nederland: Coutinho (GK), Heitinga (Capt), Leiwakabessy ('66 Boutahar), Mendes, Mustapha, Van der Vaart, Huntelaar ('63 Houwing), Hersi, Sprockel, Van Dijk, Kolk ('39 Van Dieren). Egypte: Sobhi (GK), Abou el Magd, Amin, El Atrawi, Shawky, Reyad, Shehata (Capt '46 Abdelwahed), El Yamany, Ghali, Abou Moslem, Hamza ('86 Mahmoud).