Menu
Rookbeleid Ajax en ArenA

Rookbeleid Ajax en ArenA

Ajax en de Amsterdam ArenA volgen de wetgeving rondom het rookbeleid en stimuleren een rookvrije omgeving. Het betekent voor wedstrijden van Ajax dat met ingang van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009 het gehele terrein van de ArenA rookvrij gebied zal zijn.

Met ingang van 1 juli 2008 veranderde de wetgeving op het gebied van het rookbeleid. Vanaf die datum zijn ook de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij. Ajax en de ArenA onderschrijven en dragen dit besluit. Er wordt sport beoefend in het stadion, Ajax is een sportclub. Vanaf dit seizoen is de gehele ArenA rookvrij gebied.

Ook als wordt gevoetbald met het dak open, mag er niet worden gerookt. Het geldt niet alleen voor wedstrijden van Ajax, maar bij alle evenementen in de ArenA. Bij de wedstrijden van Ajax geldt het verbod vanaf de ingangen van de Amsterdam ArenA en voor alle delen van het stadion zoals de skyboxen, tribunes, omlopen etc. De voetbalfans hebben tijdens het Amsterdam Tournament voor het eerst het rookverbod nageleefd. Toeschouwers die ondanks de diverse aankondigingen in de media, alsmede de diverse uitingen in en om het stadion, toch nog roken op plekken waar dit niet is toegestaan, overtreden de reglementen.

Wij danken u alvast voor uw medewerking aan een rookvrij stadion.