Menu
Roosendaal volgende halte naar Champions League

Roosendaal volgende halte naar Champions League

Roosendaal is de volgende halte voor Ajax op weg naar de voorronde van de Champions League. Daar moeten de Ajacieden op Koninginnedag drie punten halen om AZ achter zich te laten. Trainer Danny Blind verwacht niet dat RBC zich zo zal ingraven als De Graafschap afgelopen weekeinde deed.

Met nog twee uitwedstrijden - over twee weken volgt de laatste in Arnhem - voor de boeg heeft Ajax plaatsing voor de zo belangrijke Champions League in eigen hand. Vier punten bedraagt de voorsprong op de Alkmaarse ploeg.

Danny Blind moet het - buiten de langdurig geblesseerden Mauro Rosales en Maxwell, ook nog stellen zonder Hatem Trabelsi en Rafael van der Vaart. ,,Misschien dat Van der Vaart in de loop van komende week weer met de groep kan trainen en dat hij volgende week inzetbaar is", aldus de trainer, die van RBC wat meer verwacht dan De Graafschap in de ArenA liet zien. ,,RBC speelt thuis, dus zij zullen het eigen publiek wel wat willen laten zien. Daarom zal de wedstrijd zich niet alleen op hun helft afspelen, denk ik en hoop ik."

Ajax verloor nog nooit een wedstrijd van RBC Roosendaal, dus met die statistieken zit het wel goed. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers met 1-0 van de Brabanders en die zege was te danken aan een merkwaardige inzet van Tom Soetaers. Ronald Koeman sprak na het duel van de slechtste wedstrijd van Ajax onder zijn bewind. Het is niet te hopen dat Blind zaterdagavond hetzelfde zal zeggen. De thuiswedstrijd tegen RBC werd dit seizoen met 4-1 gewonnen door Ajax. Yannis Anastasiou, Maxwell, Julien Escudé en Mauro Rosales scoorden in dat duel.

Op de persdag van vrijdag kwamen ook de play-offs nog ter sprake. ,,Dat vind ik een ridicule bedoening", was Blind duidelijk in zijn oordeel. ,,Dat kan alleen iemand verzinnen die niet van voetbal houdt, of er geen verstand van heeft. Alle facetten die je rond de play-offs zou kunnen verzinnen hebben een heleboel kanttekeningen. De belasting voor de spelers, maar ook het feit dat je half april klaar kan zijn. Wat doe je dan? Maar het meest belachelijke is dat iemand die twintig punten achter je eindigt nog Champions League kan gaan spelen en jij zelf niet. Terwijl je misschien op een punt van de kampioen eindigt", aldus Blind die er geen misverstanden over laat bestaan dat het zijn idee niet is. Hij moet zorgen dat zijn team dit seizoen nog de kans krijgt zich te plaatsen voor de Champions League door zich te kwalificeren voor de voorronde.

Uitslagen laatste tien ontmoetingen tussen Ajax en RBC:

28-05-86 Ajax - RBC Roosendaal KNVB Beker F 3-0
29-07-87 RBC Roosendaal - Ajax Vriend. 1-3
22-09-00 Ajax - RBC Roosendaal Eredivisie 2-0
04-03-01 RBC Roosendaal - Ajax Eredivisie 1-3
12-12-01 Ajax - RBC Roosendaal AC 1/8 F 4-3
21-09-02 RBC Roosendaal - Ajax Eredivisie 2-3
05-04-03 Ajax - RBC Roosendaal Eredivisie 4-1
23-08-03 RBC Roosendaal - Ajax Eredivisie 0-1
18-04-04 Ajax - RBC Roosendaal Eredivisie 1-1
28-11-04 Ajax - RBC Roosendaal Eredivisie 4-1