Menu
Rosales dicht Ajax tegen Inter kansen toe

Rosales dicht Ajax tegen Inter kansen toe

Juan Sebastian Veron speelde na een langdurige blessure zaterdagavond 11 maart weer een wedstrijd voor Internazionale. In Milaan versloegen de nerazzurri Sampdoria met 1-0. Veron werd pas in de 82ste minuut gewisseld voor Zanetti en lijkt speelklaar voor de wedstrijd tegen Ajax. Mauro Rosales ziet zijn landgenoot dinsdagavond liever niet in het veld staan. De Ajax-rechtsbuiten ondervond op 17-jarige leeftijd aan den lijve hoe goed Veron kan voetballen. ,,Inter met Veron is een veel beter Inter, maar ik acht ons niet kansloos", blikt Rosales op de persconferentie in de Amsterdam Arena vooruit.

Voordat Rosales in 2004 naar Amsterdam kwam, had hij Nederland al leren kennen. Met het nationale team mocht hij op 17-jarige leeftijd een oefentrip naar Nederland meemaken. De rechtsbuiten werkte in maart 1999 verschillende trainingen af en zag vanaf de reservebank hoe Argentinië gelijkspeelde tegen Oranje. ,,Ik weet het nog goed. Batistuta scoorde kort voor tijd 1-1 in de ArenA. Voor mij was de oefentrip naar Nederland een enorme ervaring. Ik stond zo maar tussen alle grote Argentijnse spelers op het trainingsveld. Ik kan je verzekeren dat ik, bijvoorbeeld, zeer onder de indruk was van de verschijning en de manier van spelen van Veron”, kijkt Rosales terug.

Terwijl de 31-jarige Veron overweegt om volgend seizoen zijn carrière in zijn vaderland af te sluiten, is Rosales nog volop in ontwikkeling. En daar ligt volgens de Ajacied ook het verschil tussen Internazionale en Ajax. ,,Inter heeft een ervaren ploeg. Dat kon je in de thuiswedstrijd heel goed zien. De eerste helft tastten ze de wedstrijd af. In de tweede helft schakelden ze ons spel over de flanken uit om vervolgens het spel en de wedstrijd naar hun hand te zetten. Dat is bijzonder knap en dat lukt ons nog niet. We spelen nog te veel wedstrijden, waarin we de ene helft minder goed spelen dan de andere helft”, analyseert Rosales de thuiswedstrijd waarin hij scoorde.

Daaraan toevoegend, dat Ajax in Milaan aan één goede helft genoeg kan hebben. ,,We moeten uitgaan van de eerste helft tegen Inter en de tweede helft tegen PSV van gisteravond. Toen speelden we namelijk goed verzorgd aanvallend voetbal. In Milaan moeten we daar op vertrouwen. Dan dicht ik ons kansen toe.”