Menu

Rosales hoopt op mooi verjaarscadeau

Op zijn geboortedag hoopt Mauro Rosales donderdag met zijn teamgenoten een ronde verder te komen in de UEFA Cup. De Argentijn zal zijn vierentwintigste verjaardag vieren en weet wel wat voor cadeau hij wil: winnen natuurlijk.

,,Wij zijn natuurlijk in het voordeel tegen Auxerre", vindt Rosales. ,,Zij zullen de wedstrijd moeten maken, ze spelen voor eigen publiek en moeten de achterstand zien weg te werken. Daardoor ontstaat er voor ons wellicht ruimte en daar moeten we van profiteren. Maar het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Zij hebben een goed team met goede en ervaren spelers."

In Amsterdam vorige week won Ajax met 1-0 door een doelpunt van Maxwell. ,,Ik denk niet dat we veel anders zullen spelen. We zullen de voorsprong moeten verdedigen en tegelijkertijd zullen we aanvallen, want dat is ons spel. Als er niet gescoord wordt zijn we ook door, maar we zullen zeker proberen onze voorsprong uit te breiden."

Hoewel de watervlugge aanvaller van Ajax overtuigd is van het feit dat hij en zijn team zullen doorgaan naar de volgende ronde, weet hij ook dat Ajax de afgelopen weken niet het beste voetbal speelt. ,,We spelen gewoon niet goed. Dat heeft het publiek ons ook duidelijk laten merken. Natuurlijk hebben we liever dat het publiek ons te allen tijde steunt, daar ga je beter van spelen, maar ik kan me hun reactie van afgelopen zondag wel voorstellen. We hadden tegen Den Bosch snel moeten scoren en dat lukte gewoon niet. Soms gebeurt dat. En ik verwacht dat we zoals gebruikelijk aanvallend zullen spelen, met die 1-0 voorsprong als uitgangspositie."

De wedstrijd aanstaande donderdag is voor Rosales niet de enige gedenkwaardige gebeurtenis die dag. ,,Ik ben jarig, ja", zegt de Argentijn met een lach. ,,Ik heb de laatste jaren mijn verjaardagen elke keer heel geconcentreerd moeten doormaken, haha. Sinds ik naar Rosario ging, zat ik meestal in trainingskamp op mijn verjaardag. In Argentinië ga je namelijk twee dagen voor elke wedstrijd al ‘op kamp’. Dus ik ben er aan gewend dat ik het niet kan vieren met familie en vrienden. Ik heb geloof ik één keer op de vierentwintigste zelf gespeeld, tegen Racing. En nu donderdag dus. Ik hoop op een mooi cadeau, dat ik scoor bijvoorbeeld. Maar eigenlijk maakt me dat niet uit. Ik denk dat wij gaan winnen, dat we nog een keer zullen scoren. En wie dat doelpunt dan scoort, maakt mij niet uit.”