Menu

Rosales: 'Ik voel de negatieve spanning'

Mauro Rosales krijgt wekelijks Nederlandse les, maar de Nederlandse kranten volledig doorgronden kan van de Argentijn natuurlijk nog niet worden verwacht. Toch gaan de ontluisterende krantenkoppen ook aan hem niet voorbij. ,,Ik voel de negatieve spanning door de slechte resultaten, maar we werken allemaal keihard om hier uit te komen."

Keihard werkte de selectie ook vrijdagochtend weer. De training werd naar het stadion verplaatst, waar de groep een pittige oefensessie afwerkte. In de partijvorm nam de Argentijn zijn positie aan de rechterkant in. ,,In Argentinie mocht ik voorin iets meer zwerven in de voorhoede, maar hier heb ik duidelijke opdrachten", legt Rosales het verschil uit. ,,Daarom was het voor mij in het begin ook even wennen, maar ik heb het gevoel dat ik steeds beter mijn medespelers kan vinden. Ik heb nu door hoe bepaalde spelers lopen en hoe ze de bal graag willen hebben. Daar gaat altijd even tijd overheen."

Rosales zal zich zijn komst naar Amsterdam anders hebben voorgesteld. De Argentijn raakte eerst geblesseerd en verloor in de wedstrijden, die hij speelde, vaker dan dat hij won. ,,Ja, dat is natuurlijk niet leuk, maar dat is me met Newell's, mijn vorige club, ook wel eens gebeurd. Ik ga niet treuren, maar juist keihard werken om de volgende wedstrijd gewoon weer te winnen. Zo denkt de hele groep erover. We zijn allemaal getergd om zo snel mogelijk weer goed te spelen. Wanneer we zondag winnen, kan dat het keerpunt betekenen, is mijn ervaring."