Menu
Rosales is trotse Ajacied

Rosales is trotse Ajacied

Mauro DamiƔn Rosales kwam in de middag aan op de Amsterdam ArenA. De Argentijnse international werd rond de klok van vier uur gepresenteerd aan de media.

Algemeen directeur Arie van Eijden legde de transfer van Rosales uit aan de toehoorders. ,,We hebben Rosales al langere tijd in ons scoutingsprogramma zitten. We wilden hem eerst een keer 'live' zien voordat we overgingen tot de transfer en dat kon alleen tijdens de Olympische Spelen. Vervolgens moest hij gekeurd worden, en dat hebben we ook in Athene kunnen regelen. Eenmaal terug in Argentiniƫ moest hij wachten op de terwerkstellingsvergunning. Als dat eenmaal rond is, moet de speler de vergunning op gaan halen bij de ambassade. Dat zijn logistieke problemen die horen bij transfers, maar uiteindelijk zijn we zeer verheugd dat het tot stand is gekomen", aldus Van Eijden.

Ook Ronald Koeman toonde zich tevreden met zijn nieuwe aanwinst. ,,Hij is honderd procent rechtsbuiten, anders hadden we die positie wel anders ingevuld. Rosales speelt diep aan de rechterkant, hij kan een actie maken en hij heeft snelheid. Dat hij zonder bal diep speelt is zijn wapen, de meeste spelers bij Ajax willen de bal in de voet. Hij speelt op het randje van buitenspel en als hij er eenmaal doorkomt heeft hij een goede voortzetting", somde de trainer de kwaliteiten op van de Argentijn. ,,Hij neemt bovendien vrije trappen en corners. Hij is redelijk met links, maar daar zullen we tijdens de trainingen wel aan werken", vervolgde Koeman lachend.

De vraag of Rosales aanstaande zondag tegen ADO Den Haag al inzetbaar is, beantwoordde de trainer bevestigend. ,,Natuurlijk willen we hem zo snel mogelijk inzetten, maar hij heeft een lang seizoen achter de rug. Hij heeft kort geleden nog op de Olympische Spelen geacteerd. Nu heeft hij een lange reis achter de rug. Dus ik weet niet of hij vanaf het begin zal spelen, maar hij zal zeker een gedeelte ingezet worden." Koeman is trots dat Ajax een speler van het kaliber Rosales kan inlijven. ,,Ajax heeft een grote naam in het buitenland. Zo groot, dat een Argentijns international hier wil komen spelen. Dat is een compliment voor de club."

Rosales kan die naam van Ajax bevestigen. ,,Ik heb verschillende wedstrijden van Ajax op de Argentijnse televisie gezien. Ze spelen op een hoog niveau. Iedereen wil graag bij Ajax spelen, en daarom ben ik blij dat ik die kans krijg en dat de club vertrouwen in mij heeft."

Hoewel de Argentijn ruim vierentwintig uur heeft gereisd en inderdaad een lang en zwaar seizoen achter de rug heeft, staat hij te popelen om echt aan het werk te gaan. ,,De wil om te spelen is groter dan mijn vermoeidheid", verklaarde Rosales. ,,Ik wil graag de spelers leren kennen en gaan trainen, zodat ik mijn best kan gaan doen voor de club. Ik wil met Ajax een hoofdrol spelen in de competitie en in de Champions League en hopelijk prijzen winnen."

Om zijn spelers en het Ajax-spel snel te leren kennen, zal Rosales Nederlandse lessen gaan volgen. ,,Het is de eerste keer dat ik in een ander land gaan wonen, dus ik weet niet hoe dat is. Maar ik zal zo snel mogelijk Nederlands leren en me aanpassen", verklaarde de aanvaller stellig.