Menu
Rosales teleurgesteld over valse geruchten

Rosales teleurgesteld over valse geruchten

Een klein persleger was getuige van de ochtendtraining van de Ajacieden. Mauro Rosales luchtte na de training zijn hart. De Argentijn is er de persoon niet naar zijn club de rug toe te keren.

De Argentijn baalt van de geruchten die via Studio Voetbal, zondagavond, wereldkundig werden gemaakt. De rechtsbuiten ontbrak tegen FC Twente op het wedstrijdformulier. Kwade tongen beweerden na de wedstrijd dat Rosales de club zou willen verlaten. ,,Een vriend sms’te me zondagavond over uitspraken op televisie’’, vertelt de Zuid-Amerikaan na de regenachtige trainingssessie. ,,Eerst wist ik niet eens waar hij het over had, wat hij bedoelde. Ongelooflijk dat journalisten op televisie met zo’n bericht komen. Ik ben daar erg teleurgesteld over. Vooral ook omdat ik een keer niet heb gespeeld?! Eén keer… Nu praat iedereen over iets dat absoluut niet waar is.’’

Mauro Rosales bespreekt met Zdenek Grygera ongetwijfeld het komende duel tegen Sparta Praag. Mauro Rosales bespreekt met Zdenek Grygera ongetwijfeld het komende duel tegen Sparta Praag.

Dat Rosales zelfs ontbrak op de reservebank, had een duidelijke reden. ,,In de week voor Twente ben ik vier dagen ziek geweest’’, vertelt hij. ,,Ik had koorts. Afgelopen zaterdag sprak ik met de trainer. Het was beter om de wedstrijd niet te spelen. Zo spraken we het samen af. Dat was voor mij ook te accepteren. Ik weet dat de trainer alleen spelers kan gebruiken die honderd procent fit zijn. Ik zou exra hard werken om weer helemaal fit te worden. FC Twente kwam gewoon niet op het goede moment.’’
Valse geruchten komen nooit gelegen. Rosales kan de geruchten, laat staan alle ophef daarna, missen als kiespijn. Met het uitduel tegen Sparta Praag wacht een nieuwe uitdaging. De aanvaller, die dinsdag weer op volle kracht meetrainde, wil het liefst geen woorden meer vuil maken aan de ‘kwestie’. Toch komt hij eenmalig op het voorval terug. Rosales hoopt zijn boodschap zo duidelijk en helder mogelijk over te brengen. ,,Ik ben er helemaal de persoon niet naar om mijn club te vragen om een transfer. Ik wil voetballen. Bij Ajax. Weet je hoeveel voetballers bij deze club willen spelen? Hopelijk is duidelijk dat ik echt niet weg wil. Dat sommige mensen dat denken, zit me echt dwars.’’

Kort voordat de Ajacieden werden geteisterd door fikse regenbuien, werden de spieren losgeschud met de loopoefeningen van Laurens Ebben. Kort voordat de Ajacieden werden geteisterd door fikse regenbuien, werden de spieren losgeschud met de loopoefeningen van Laurens Ebben.

Rosales en zijn collega-Ajacieden hielden het na een uur trainen voor gezien. Twee dagen voor het duel in Praag, stond de oefenstof vooral in het teken van pass- en loopwerk. Na de warming-up van Laurens Ebben werden de spelers door Henk ten Cate en Hennie Spijkerman aan het werk gezet. Spectaculair was vooral de oefening waarbij de bal in steeds hoger tempo moest worden gekaatst.
Jan Vertonghen en Michael Krohn-Dehli liepen onder begeleiding van fysiotherapeut Frank van Deursen de wedstrijd van Jong Ajax van maandag uit de benen.
Keeperstrainer Fred Grim polijstte de keeperskwaliteiten van Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar. De doelverdedigers slaagden er niet in hun modderballet van een dag eerder te evenaren. Maandag hadden de keepers ook een volledig veld tot hun beschikking. De weersomstandigheden waren die dag bovendien nog slechter.