Menu
Rosales vermoedt complot van 'Holanda'

Rosales vermoedt complot van 'Holanda'

Daags na de zege op Sparta betraden alleen Wesley Sneijder, Mauro Rosales en Kenneth Vermeer het trainingsveld bij de ArenA. Minder interessant was de training daardoor niet. Sneijder en Rosales vochten op het kop- en voetvolleyveld een onvervalste 'Holanda - Argentina' uit. Nederland stapte als winnaar van het veld: 10-12.

Sneijder (in zijn eentje ‘Holanda’ vertegenwoordigend) vierde zijn winnende punt met een oerkreet. De middenvelder balde de vuisten, om vervolgens enkele rondslingerende trainingsballen snoeihard in het doel te schieten. Nederland - Argentinië ging tot 10-10 gelijk op. Nadat scheidsrechter en hersteltrainer René Wormhoudt een punt toekende aan Sneijder, volgden heftige protesten van Rosales. Theatraal liet de Argentijn weten hoe ver de bal volgens hem uit was. De protesten haalden niets uit.

Als de serverende Sneijder een halve minuut later zijn winnende punt scoort is de ‘interland’ beslist. Zoals het een topsporter betaamt, druipt Rosales teleurgesteld af. ,,Het is een complot’’, mokt de Zuid-Amerikaan nog wat na. Beteuterd: ,,Vast een Nederlands complot.’’ Wormhoudt en Sneijder moeten wel onder één hoedje hebben gespeeld, redeneert de buitenspeler.
Als Rosales wordt gevraagd naar zijn herstel, keert de glimlach terug op zijn gezicht. Hij is bijna verlost van zijn liesblessure en de gipscorsage om de pols mag er waarschijnlijk over drie weken definitief af. Als alles verder goed loopt, sluit Rosales zich deze week weer bij de groep aan.
Ook de oerkreet van Sneijder verwijst naar zijn voorspoedige herstel. Van een verrekte hamstring blijkt nauwelijks meer sprake. Sneijder heeft alles op volle kracht kunnen en mogen doen.

,,Dinsdag sluit ik me in Noordwijk aan bij de selectie van het Nederlands elftal’’, vertelt hij na de training. ,,Misschien train ik dan wel apart van de groep. Woensdag doe ik waarschijnlijk wel weer met de rest mee.’’ Doelend op de mogelijke WK-kwalificatie, die Oranje zaterdag af kan dwingen bij Tsjechië: ,,Ik ben in elk geval klaar voor een feestje in Praag.’’
Terwijl Sneijder voorgeeft en Rosales de ballen met een spectaculaire halve omhaal in het doel schiet, houdt Vermeer zijn hersteltraining voor gezien. Samen met fysiotherapeut Frank van Deursen heeft de keeper vooral veel loopoefeningen gedaan.

Voorzichtigheid is voorlopig geboden voor de keeper. De buitenkant van de rechtermeniscus kan nog niet veel hebben. Hoeveel weken de doelman rust moet houden, valt daarom moeilijk te zeggen. ,,Vandaag hebben we vooral gekeken hoe de meniscus het houdt tijdens het lopen'', legt Vermeer uit. ,,Het voelt allemaal goed. Maar het is wel afwachten hoeveel vocht er morgen in de knie zal zitten. Voorlopig is het een kwestie van rust pakken om weer sterker te worden. Moeilijk vind ik dat wel. Helemaal als je je maatjes ziet spelen. Dan wil je daar zelf zo snel mogelijk weer tussen staan.’’