Menu
Rose vanaf komend seizoen hoofdtrainer Ajax zaterdag 1

Rose vanaf komend seizoen hoofdtrainer Ajax zaterdag 1

Yuri Rose wordt de nieuwe trainer van Ajax zaterdag 1. De voormalig profvoetballer begint met ingang van het seizoen 2018-2019 en tekent een contract voor 2 jaar.

Rose kwam van 2013 tot 2015 uit voor het hoogste amateurteam van Ajax. Eerder was hij prof bij FC Volendam, Heracles Almelo, Heerenveen, Sparta, De Graafschap en Cambuur. In totaal speelde Rose 406 duels in het betaalde voetbal en maakte daarin 99 goals.

Trainerservaring
Dit seizoen is hij actief als hoofdtrainer van OFC (3e divisie) en individueel trainer bij de bovenbouw van de Ajax-jeugd. Eerder was hij al assistent/stagiair bij de B-junioren van Ajax.

'Ik ken de club, het team en de mensen daaromheen erg goed'

Rose: ,,Ik ben heel blij met mijn aanstelling als hoofdtrainer bij de amateurs. Ajax is een mooie club. Ik heb zelf 2 jaar in de zaterdag 1 gespeeld en ben sinds dit seizoen bij Ajax werkzaam als specialistentrainer voor de oudste jeugd. Daardoor ken ik de club, het team en de mensen daaromheen erg goed. Uiteraard heb ik er bijzonder veel zin in om met ingang van het nieuwe seizoen aan de slag te gaan.''    

Ajax zaterdag 1 (momenteel getraind door Jorg Smeets) staat 2e in de Hoofdklasse B.

Lees ook: Ed Janssen leidt Ajax - NAC Breda

Tekst en beeld: Ajax.nl