Menu
Rosenberg neemt geen risico

Rosenberg neemt geen risico

Hij was de eerste die zich donderdagochtend op het trainingsveld meldde en de laatste die na afloop in de kleedkamer arriveerde, maar toch was het een rustig begin van de dag voor Markus Rosenberg. Terwijl de rest van de selectie zich in het zweet werkte op het trainingsveld, werkte de Zweedse aankoop van Ajax op het naastgelegen kunstgras alleen wat individuele oefeningen af.

,,Geen reden voor paniek", zo bezwoer een glimlachende Rosenberg nadat hij uitgebreid de tijd had genomen om de vele fans van handtekeningen te voorzien en met ze op de foto te gaan.,,Ik heb een beetje last van mijn liezen en daarom heb ik uit voorzorg apart van de groep getraind”, aldus de Zweed, die na zijn transfer slechts vijf dagen vakantie had. ,,Nee, dit is geen gevolg van de eerste trainingen bij Ajax. Het heeft te maken met het drukke schema dat we bij Malmö hadden. Ik heb daar in een relatief korte periode misschien wel 35 à 40 wedstrijden gespeeld, met weinig rust daartussen.”

In overleg met de medische staf nam Rosenberg het zekere voor het onzekere. Om te voorkomen dat de irritatie aan de liezen verergert tot een blessure, werkte hij een speciaal trainingsprogramma af. Onder de hoede van fysiotherapeut Frank van Deursen deed de Zweed diverse buikspieroefeningen en een paar korte uitwijkoefeningen gecombineerd met het inspelen van de bal. Verder liep de aanvaller alleen wat rondjes, in rustig tempo.

,,De andere spelers plaagden me al en zeiden tegen me dat ik een ’pussy’ was”, lachte Rosenberg. ,,Maar ik vond het eigenlijk nog best een zware training.” De grappen en grollen die in de selectie worden gemaakt, hebben hem een geruststellend gevoel gegeven. ,,Ik voel me hier al aardig thuis. Voor het eerst sinds ik in Nederland ben, is het mooi weer. En ik heb gisteren de sleutels van mijn appartement gekregen. Dat is een stuk beter dan in een hotel zitten. Ik woon in dezelfde buurt als Maxwell en Charisteas, bij het Olympisch stadion.”

Naast Rosenberg trainde ook Mauro Rosales nog een deel van de ochtend alleen. Nadat de rest van de selectie een serie rondootjes had afgewerkt, sloot de Argentijn zich alsnog aan bij de groep. Die werd opgesplitst in tweeën, waarna op diverse manieren werd geoefend in het inspelen van de bal. Net als dinsdag was ook de geblesseerde Maxwell als aandachtig toeschouwer op het veld te vinden.

Vanmiddag om 16.00 uur volgt nog een training.