Menu

Rosenberg schiet Zweden langs Tsjechië

Markus Rosenberg heeft zijn land woensdagavond aan een overwinning op Tsjechië geholpen. De Zweedse spits van Ajax maakte het beslissende doelpunt in de vriendschappelijke interland die door de Scandinaviërs met 2-1 werd gewonnen. Ook diverse andere Ajacieden kwamen in actie voor hun nationale teams.

Henryk Larsson brak de wedstrijd tussen Zweden en Tsjechië in de twintigste minuut open, waarna Jan Koller de bezoekers uit een strafschop langszij schoot. Meteen daarna was het de beurt aan Rosenberg, die een voorzet van Kim Källström op waarde wist te schatten. De spits van Ajax had een basisplaats, mede door het ontbreken van Zlatan Ibrahimovic en Fredrik Ljungberg aan Zweedse zijde. Aan de kant van Tsjechië speelden de Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera mee. Grygera maakte als rechtsback de negentig minuten vol, Galásek werd na 69 minuten vervangen door Zelenka. Rosenberg was vlak daarvoor al afgelost door Markus Allbäck (ex-Heerenveen).

Angelos Charisteas kon het voorbeeld van Rosenberg niet volgen. De centrumspits van het Griekse nationale team kwam niet tot scoren in de oefenwedstrijd van zijn land tegen België. De Rode Duivels wonnen met 2-0 van de Europees kampioen dankzij goals van de broertjes Emile en Mbo Mpenza. Charisteas speelde de hele wedstrijd.

Bogdan Lobont verdedigde het Roemeense doel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. De Ajax-sluitpost kreeg zoals verwacht nauwelijks iets te doen, maar hield desondanks een slecht gevoel over aan het duel met het dwergstaatje. Roemenië won slechts met klein verschil (2-0) en ligt nog altijd mijlenver achter op Nederland, dat groep 1 aanvoert.

Ook Hatem Trabelsi speelde een WK-kwalificatiewedstrijd. Met de nationale equipe van Tunesië rekende de Ajax-verdediger af met Kenia: 1-0. Trabelsi was andermaal aanvoerder van de Noord-Afrikaanse ploeg, die met 17 punten uit 8 duels aan de leiding gaat in groep 5.

Steven Pienaar en Hans Vonk bleken met Zuid-Afrika niet opgewassen tegen IJsland. Op het noordelijke eiland verloren de Afrikanen de vriendschappelijke ontmoeting met 4-1.