Menu
Rosenberg snuift Ajax-cultuur op

Rosenberg snuift Ajax-cultuur op

Markus Rosenberg is even in Amsterdam om voorbereidingen te treffen voor zijn leven als Ajacied. De nieuwe aanwinst speelt echter met Malmö nog volop in de Zweedse competitie en mocht twee dagen naar Nederland om bij zijn nieuwe club rond te kijken.

Rosenberg kijkt met zijn vriendin Maria de ogen uit in het stijlvolle Ajax-museum. ,,Het ziet er erg mooi uit", vindt de Zweedse aanvaller, die op zoek gaat naar links met zijn vaderland.

Die zijn er genoeg. Bij de wand met foto's wijst hij direct naar Stefan Pettersson, de Zweed die in 1988 van IFK Göteborg naar Ajax kwam. Als Rosenberg even verder op wordt gewezen op Peter Larsson, kijkt hij verbaasd op. Die kent hij niet. Verdedigers zijn toch wat anoniemer dan aanvallers blijkt hieruit.

Want Marco van Basten kent hij wel. Daar heeft hij nog wel beelden van gezien en daar hij heeft naar eigen zeggen ook wat meer mee dan Cruijff. ,,Natuurlijk ken ik Johan Cruijff ook, maar Van Basten staat wat dichter bij. Ik hoop dat ik net zo goed word als hij!"

Met het scoren gaat het de laatste weken met Rosenberg goed. Hij scoorde de afgelopen twee wedstrijden. ,,Maar we verloren beide keren met 3-1. Zo bleef er niets van de waarde van mijn goal over. Dus mijn medespelers zeiden al dat ik niet meer een moet scoren. Altijd meer, haha. "

Hoogstwaarschijnlijk speelt Rosenberg op 27 juni zijn laatste duel voor Malmö. Dan mag hij een paar dagen uitrusten en op 3 juli keert hij terug naar Amsterdam om zich hier te vestigen. Maandag 4 juli moet hij er namelijk bij zijn op Ajax zijn eerste trainingsdag van het seizoen 2005-2006.