Menu
Rosenborg BK onderuit in eigen huis

Rosenborg BK onderuit in eigen huis

Terwijl Ajax zondag zijn eerste 3 punten mocht bijschrijven, ging Rosenborg BK in eigen land onderuit. De tegenstander van Ajax in de play-offs van de UEFA Europa League verloor thuis met 0-1 van Haugesund. Rosenburg blijft wel koploper.

Tore Reginiussen schoot in de 26e minuut in eigen doel en was daarmee verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Aan de nederlaag moet misschien niet al te veel waarde worden gehecht. De regerend landskampioen spaarde namelijk met het oog op het duel met Ajax meer dan de helft van het team. Dat kon ook, want Rosenborg heeft in de Noorse competitie zelfs na de nederlaag nog 7 punten voorsprong op de nummer 2: Brann Bergen. Nummer 3 Sparta Sarpsborg heeft ook 7 punten minder, maar nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Donderdag komt Ajax op bezoek
Ajax moet donderdag in Noorwegen een 1-0-achterstand zien goed te maken. Lukt dat, dan is het team van Marcel zeker van deelname aan de UEFA Europa League. De wedstrijd Rosenborg BK – Ajax begint om 20:45 uur en is live te zien op Ziggo Sport.

Lees ook: Ajax wacht zware klus in Trondheim
Bekijk ook: Highlights Ajax - FC Groningen


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst