Menu

Roy Makaay redt Bayern München opnieuw

Dankzij een late treffer van Roy Makaay heeft Bayern München, komende dinsdag tegenstander van Ajax in de tweede wedstrijd van de UEFA Champions League, de achtste finale van het Duitse bekertoernooi bereikt.

De tegenstander was niet van zeer groot kaliber. Bayern speelde tegen de amateurs van VfL Osnabrück, maar had opvallend veel moeite met de mindere goden. De Zuid-Duitse formatie miste Oliver Kahn en Sammy Kuffour vanwege een maag-darmvirus. Maar niet alleen zij ontbraken. Ook Michael Ballack (angina), Roque Santa Cruz (knie), Willy Sagnol, Mehmet Scholl, Alex Zickler en Tobias Rau (spierblessures).

Pizarro zette München al in de vijfde minuut op voorsprong. Enochs trok een klein kwartier later de stand gelijk en Reichenberger zorgde voor een sensatie door de amateurs zelfs naar 2-1 te schieten. Opnieuw een goal van Pizarro betekende echter de 2-2 en dankzij een zeer late treffer van Nederlander Roy Makaay won de komende opponent van Ajax het duel alsnog en voorkwam het ternauwernood een blamage.

FC Bayern München speelde in de volgende opstelling:
Rensing - Salihamidzic, Linke, Lucio, Görlitz - Schweinsteiger (81. Deisler), Frings, Jeremies (65. Hargreaves), Zé Roberto - Pizarro, Makaay