Menu

Ruggen recht en handen op de knieën

De jaarlijkse elftalfoto's van de jeugdteams zijn afgelopen week weer gemaakt. Dat betekende voor de huisfotograaf meer werk dan anders, want de jeugdopleiding van Ajax is per ingang van dit seizoen uitgebreid met een E3 en een D3.

Die uitbreiding betekende dat het voor veel nieuwe talentjes de eerste keer was dat ze in het mooie rood-witte shirt op de Ajax-elftalfoto mochten. Voor de kleinste groepen was het kleinste bankje gereserveerd, maar zelfs die kleine binken moesten flink inschikken wilden ze er allemaal op passen. Uiteraard lukte het weer prima, ondanks het feit dat een plotselinge regenbui boven de Toekomst losbarstte.

Dennis de Haan en Joop Leeuwendaal namen het moment voor de foto te baat om hun F-pupillen etiquette bij te brengen: oorbellen, kettingen en armbanden moeten af zijn op het moment dat je de kleedkamer betreedt. Dat is nou eenmaal regel bij Ajax. De knapen knikten gehoorzaam.

Bij de "bovenbouw", om de oudere jeugd maar even de onderwijsterm mee te geven, was het uiterlijk van groot belang. Grote potten gel sleepten ze mee de kleedkamer in en glimmend kwamen ze weer naar buiten.

De foto kon worden genomen. De ruggen recht, de handen op de knieën en het gezicht op z'n stoerst. Zo kwamen de mannen allemaal op de foto en is het elftal van het seizoen 2003-2004 ook weer vastgelegd.