Menu

Rui Costa onzeker voor Milan - Ajax

Voor Rui Costa is het nog niet zeker of hij op tijd fit is voor de return in de halve finale van de Champions League tegen Ajax komende woensdag. De middenvelder kampt met een enkelblessure. Bij Milan zijn ze echter optimistisch.

In de wedstrijd tegen Perugia afgelopen weekend had Rui Costa hij pijn overgehouden aan zijn linkerenkel na een botsing met een tegenstander. Hij liet woensdag een scan maken van zijn enkel, waaruit bleek dat het gewricht geïrriteerd is. Komend weekend speelt de middenvelder in ieder geval niet.

Niet alleen Ajax kent veel blessures, bij Milan is Rui Costa ook niet de enige. Ancelotti kan op een aantal spelers geen beroep doen, sommigen zullen net wel of net niet op tijd fit zijn. Hier volgt een overzichtje van de overige blessures in het Italiaanse kamp.

Paolo Maldini begon woensdag met oefeningen in de sportzaal. Uit de komende drie of vier dagen zal blijken of de Milanees op tijd klaar is voor de wedstrijd tegen Ajax.

Kaladze and Serginho trainen met de groep, behalve als het conditietrainingen zijn. Dan traint het duo apart.

Fernando Redondo ondergaat donderdag een aantal tests. Als die uitslagen gunstig zijn, voegt hij zich wellicht vrijdag bij de groep.

Voor Andrea Pirlo komt het Champions-Leagueduel te vroeg. Over drie weken wordt bij hem gekeken of hij weer kan trainen, of dat hij toch een operatie moet ondergaan. Ook Clarence Seedorf zal niet in de selectie zitten. De ex-Ajaxied viel geblesseerd uit in de wedstrijd in Amsterdam.