Menu
Ruim baan voor 'nieuwe Van der Wiel'

Ruim baan voor 'nieuwe Van der Wiel'

De laatste dag van de Ajax Talentendagen staat traditioneel in het teken van de allerjongste voetballers. Sportcomplex de Toekomst was vrijdag de plek waar een grote groep F-pupillen die hun kunsten mocht vertonen. Daarmee komt er een einde aan een week waarin zo’n duizend jonge voetbaltalentjes op de Toekomst te gast waren.

Zeker bij de allerjongste jeugd wil het wel eens gebeuren dat er een onontdekt talentje tussen zit. De scouts en jeugdtrainers van Ajax zijn op de laatste dag van de Talentendagen dan ook messcherp om de verrichtingen van de jonge voetbaltalentjes in de gaten te houden. De hesjes met nummers zorgen ervoor dat al het onbekende talent ook een ‘naam’ heeft voor talentenspeurders.

De laatste deelnemer aan de Talentendagen 2011 meldt zich verwachtingsvol op de Toekomst. De laatste deelnemer aan de Talentendagen 2011 meldt zich verwachtingsvol op de Toekomst.

Ooit liep ook Gregory van der Wiel bij een dergelijke talenteninstuif rond. De rechtsback van Ajax en Oranje is het levende bewijs dat een succesvolle voetballoopbaan op de Talentendagen kán beginnen. Ook Mitchell Donald, Rafael van der Vaart, Ruben Ligeon (rechtsback Ajax A1) en Jeffrey Sarpong deden in het verleden aan de Talentendagen mee.

Het mooiste verhaal blijft toch wel het verhaal van Jeffrey Sarpong. Als jonge pupil stuurde de aanvaller een brief naar het televisieprogramma Willem Wever. De vraag ‘Hoe kan ik bij Ajax komen?’ werd door toenmalig hoofd jeugdopleiding Co Adriaanse met een verwijzing naar de Talentendagen beantwoord. De rest is geschiedenis. De inmiddels 22-jarige Sarpong werd opgemerkt, kwam in de jeugdopleiding van Ajax terecht, maakte jaren later zijn debuut in Ajax 1 en speelt tegenwoordig in Spanje bij Real Sociedad.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het ging er in sommige partijtjes fanatiek aan toe... Het ging er in sommige partijtjes fanatiek aan toe...
Ajax-jeugdtrainer Casimir Westerveld spreekt een groepje voetballers toe. Ajax-jeugdtrainer Casimir Westerveld spreekt een groepje voetballers toe.
Ook op de slotdag van de Talentendagen werden fraaie voetbalstaaltjes getoond. Ook op de slotdag van de Talentendagen werden fraaie voetbalstaaltjes getoond.
'Hebben jullie dat voetballertje daar verderop gezien?' 'Hebben jullie dat voetballertje daar verderop gezien?'
Alle deelnemers aan de Talentendagen 2011: bedankt! Alle deelnemers aan de Talentendagen 2011: bedankt!