Menu

Ruim verlies Ajax 2

Nikos Machlas heeft weer een volledige wedstrijd in de benen. Tot scoren kwam de Griek niet in het tweede van Ajax maandagavond tegen Vitesse 2. De Arnhemmers waren wel op dreef en klopten Ajax met liefst 6-2.

Ajax begon redelijk aan de wedstrijd, maar miste de Olympiërs zeer. Machlas zelf was moeilijk bereikbaar voor zijn medespelers. De afstand tussen de linies was te groot en dit elftal van trainer Jan Olde Riekerink leek weinig op de soepel draaiende machine uit de voorbereiding.

Onder toeziend blik van Co Adriaanse, Peter Boeve en Ronald Koeman kreeg Vitesse het eerste doelpunt achter de naam. Mbamba scoorde in de 38e minuut 1-0. Nog voor rust bouwde de thuisploeg uit via Knol en direct na rust deelde Mbamba de genadeslag uit. Didi Longuet scoorde namens Ajax tegen, maar Mbamba tekende voor zijn derde en Vitesse's vierde doelpunt.

Wamberto, die vorige week de tondeuze op zijn haardos heeft gezet, bracht Ajax wel op 4-2, maar in de 90e en 92e minuut scoorde Vitesse nog tweemaal via Zongo en Van Beukering. Ajax eindigde de wedstrijd met negen man. Stuut had twee keer een gele kaart voorgeschoteld gekregen en Yakubu diende direct het veld te verlaten na een rode kaart. Beide straffen hadden van een dubieus karakter.

Vitesse 2: Van Driel; Terpstra, Aguilar, Knol, Verhaar (35. Van Beukering); Echargui, Zongo, Willems; Mbamba (90. Lansana), Sone (25. Levchenko), Fortes.

Ajax 2: Lobont; Stuut, Yakubu, Walker, Valencia; Nieuwenburg, Hersi (46. Obodai), Longuet; Wamberto, Machlas, Bobson.