Menu

Ruime bekerwinst Ajax 2

Ajax 2 heeft in de tweede poulewedstrijd aan het doelsaldo gewerkt. In Sassenheim werd Ter Leede met 0-7 terzijde geschoven. Wesley Sneijder en Cedric van der Gun scoorden twee maal. Johnny Heitinga maakte na lange tijd zijn rentree en vierde dat met een doelpunt.

Johnny Heitinga kwam lang niet in actie. Zijn laatste wedstrijd dateerde van februari vorig jaar. De afgelopen voorbereiding ging voor een groot gedeelte langs hem heen omdat hij zich niet bij de selectie in De Lutte voegde en ook niet de overzeese trip naar Schotland maakte.

Maar in Sassenheim was de beloftevolle verdediger er weer helemaal bij en dat hij er zin in had bleek al rap. Nog geen twintig minuten had Heitinga nodig om zijn rentree met een treffer luister bij te zetten. Toen werd het al 0-2, want Wesley Sneijder had zijn snelle openingsgoal alweer gemaakt.

Bij Ter Leede, dat de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk had gespeeld tegen Hollandia, deed oud-Haarlemspeler Rogier Koordes mee. Hij bleef tegen Nigel de Jong en Johny Heitinga doelpuntloos. Wel kregen beide Ajacieden nog voor de 25 minuten verstreken waren een gele kaart voorgehouden. Voorzichtigheid was bij beiden dus geboden.

In de aantrekkelijke wedstrijd liep Ajax bij rust al uit naar een onoverbrugbare 0-5 voorsprong mede door twee goals van Sneijder, de gememoreerde goal van Heitinga en twee doelpunten van Cedric van der Gun.

Ter Leede was dicht bij een tegentreffer maar zag de inzet boven Zwinkels op de lat verdwijnen. Dat overkwam de amateurs in de tweede helft nog een maal.

In de tweede helft kwam Ajax ongewijzigd uit de kleedkamer en schoot Michael Krohn-Dehli de zesde treffer achter de Sassenheimse goalie. Na een uur spelen mocht Heitinga gaan zitten. Het was mooi geweest na een half jaar zonder wedstrijd in de benen.

Twaalf minuten voor tijd bracht Hosé het zevende en laatste Ajax-doelpunt op het scorebord en daarmee heeft Ajax 2 opnieuw een goede stap gezet richting de tweede ronde van het Amstel Cup-toernooi.