Menu

Ruime bekerwinst Ajax 2

De talenten van Ajax 2 hebben donderdagavond korte metten gemaakt met de reserves van AZ. Nadat vorige week Telstar 2 al met 4-1 was geklopt, was deze week de uitslag nog rooskleuriger (4-0). Vooral het debuut van Petri Pasanen was veelbelovend. De Fin controleerde en regelde de verdediging en speelde vrijwel foutloos.

Ook aanvallend stak het team van trainer Jan Olde Riekerink in bloedvorm. Daniel Cruz tekende al in de tweede minuut voor de openingstreffer na een voorzet van Pius Ikedia. Drie minuten later was de score al verdubbeld. Youssouf Hersi schoot de 2-0 binnen na voorbereidend werk van Christopher Kanu, die net als zijn landgenoot Ikedia door de Nigeriaanse bondscoach Jo Bonfrere in het Olympisch elftal is opgenomen.

Ajax dook nog een aantal keren gevaarlijk op voor de goalie van AZ, maar scoorde tot de 36e minuut niet meer. Toen was het wederom Cruz die het net liet bollen. Het laatste kansje van de eerste helft was voor Ikedia, maar de stand bleef 3-0.

In de tweede helft zat het venijn in de staart. Mogelijkheden waren er geweest voor Cruz, Ikedia en Jason Culina, maar het duurde tot de laatste minuut voordat Hersi na een voorzet van Ikedia de stand naar een 4-0 overwinning tilde.

Bij AZ speelden de voormalige Ajacieden Jeroen Ketting en Regilio O’Niel mee.

Opstelling Ajax: Lobont; Kanu (Obodia), Pasanen, Yakubu, Valencia, Nieuwenburg, Ikedia, Walker, Cruz (Stuut), Hersi, Longuet (Culina).