Menu
Ruime bekerzege Ajax A1 op NAC

Ruime bekerzege Ajax A1 op NAC

Ajax A1 (Onder 19) heeft zaterdag een ruime bekerzege geboekt op NAC Breda A1. Op de Toekomst werd het liefst 6-1 voor het team van Orlando Trustfull.

Een mooie zege, zo vond ook de trainer van Ajax, Orlando Trustfull. ,,Helemaal als je kijkt hoe NAC speelde. Eigenlijk trokken ze zich met elf man terug en kwamen niet meer dan een meter of dertig van hun doel. Het was niet makkelijk, maar voorin bewogen we goed en we zetten ook constant druk. Daardoor kwamen we er toch snel doorheen."

Binnen tien minuten was het al 2-0 voor de thuisploeg dankzij goals van Elton Acolatse en Melvin Vissers. Queensy Menig tekende in de 40ste minuut voor 3-0, maar vlak voor rust pakte NAC ook een eerste doelpuntje mee. ,,In de tweede helft moest NAC komen. Wij kregen meer ruimte, maar het was even zoeken hoe we daar mee om moesten gaan."

Ajax bleef echter geconcentreerd voetballen en liep uit naar 6-1 door goals van invallers Djavan Anderson, Ricardo Kishna en Serhat Cakmak. ,,Zij werden moe, toen liepen we verder uit. Toch hadden we nog vaker moeten scoren, want we kregen echt veel kansen. Het is moeilijk om in te schatten waar we nu staan, als je het over de competitie hebt. Maar over de geleverde arbeid en het vertoonde spel vandaag ben ik tevreden."

Woensdag om 18.30 uur opent Ajax A1 de competitie met een wedstrijd tegen PSV A1.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen, Lartey, Riedewald, v. Bruggen, Owusu, v.d. Boomen (60. Noordhoff), Becker (60. Kishna), Bakker, Menig (70. Cakmak), Vissers (65. Anderson) en Acolatse.

Doelpunten Ajax: 6. Acolatse 1-0, 8. Vissers 2-0, 40. Menig 3-0, 68. Anderson 4-1, 73. Kishna 5-1, 82. Cakmak 6-1.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst