Menu
Ruime bekerzege C1 op promovendus

Ruime bekerzege C1 op promovendus

Vandaag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de C1 in het bekertoernooi. Tegenstander was het gepromoveerde FC Emmen.

Ajax C1 - FC Emmen C1 10-0 (Beker)

De openingsfase van de wedstrijd was erg rommelig. Er werd te gehaast gespeeld en hoewel Ajax meteen veel balbezit had bleef een doelpunt uit. Emmen speelde met hun achterste linie veel tegen de middellijn aan hetgeen betekende dat er veel ruimte achter hun verdediging lag. Ajax C1 heeft dit seizoen een supersnelle voorhoede die al flink wat doelpunten hebben geproduceerd de afgelopen weken. Na 20 min. leek Ajax het positiespel op te pakken. Ché Nunnely werd weggestuurd en speelde zichzelf vrij en bediende vervolgens Donyell Malen. Niet zelfzuchtig trok hij de bal laag en hard voor waarna Rayan El Azrak er alleen maar tegen aan hoefde te lopen, 1-0. De 2-0 was een kopie van het eerste doelpunt. Een prachtige lange vallende bal van Navajo Bakboord bereikte Ché Nunnely die de turbo erop gooide richting achterlijn. Zijn strakke voorzet werd beheerst ingeschoten door Justin Kluivert.

Hoofdtrainer Frank de Boer zei laatst in een interview, "als je de tegenstander op de knieën hebt, moet je het afmaken". Welnu dat deden de spelers van Ajax C1 dan ook. FC Emmen bleef een tikkeltje naïef de ruimte achter de achterhoede groot houden. Met de snelle buitenspelers van de C1 is dat het noodlot over jezelf afroepen. 3-0 was een lange bal van Ruben Hoogenhoudt in de ruimte op Ché die dit keer Donyell in stelling bracht. 4-0 was een goede combinatie tussen Noah Lang, Ché en doelpuntenmaker Donyell. 5-0 weer een heerlijk lange vallende bal op Ché, fantastisch afgemaakt met een mooi hakballetje door Donyell, die in 8 minuten een hattrick veilig stelde! Doelpunt nummer zes kwam weer op naam van Rayan El Azrak. Dit keer was het Lars Kramer die Ché Nunnely wegstuurde die wederom een puntgave assist afleverde op Rayan.

Na de thee bleef Ajax bij vlagen goed combineren. Binnen twee minuten werd het 7-0 door Justin Kluivert die met een schitterende actie, van buiten naar binnen trok en zichzelf in zijn favoriete positie bracht, uitkomen voor het rechterbeen en schieten. Hij krulde de bal fraai om de Emmen keeper in het uiterste hoekje van het doel.

De inmiddels in het veld gekomen Arie Halou en Deabeas Owusu tekenden de 8-0 en 9-0 aan. Ruben Hoogenhoudt die net als de andere spelers van de C1 aan een zeer sterke seizoenstart is begonnen kon het niet laten en ging bij een hoekschop mee naar voren. Victor van der Linden nam een korte corner op Noah Lang. Hij wist Ruben te bereiken waarna Ruben voor de 10-0 eindstand zorgde.

Een zeer goed begin van een hopelijk mooi seizoen voor Ajax C1.

Hoewel iedereen een ruim voldoende haalde was vandaag Ajacied van de wedstrijd: Ché Nunnely.

Ajax C1 - FC Emmen C1 10-0 (Beker)

1-0 (20') El Azrak (Malen)
2-0 (22') Kluivert (Nunnely)
3-0 (24') Donyell (Nunnely)
4-0 (28') Donyell (Nunnely)
5-0 (32') Donyell (Nunnely)
6-0 (35') El Azrak (Nunnely)
7-0 (37') Kluivert
8-0 (45') Halou
9-0 (55') Owusu
10-0 (70') Hoogenhoudt (Lang)

Verslag: Rob Stol