Menu
Ruime Europese zege Ajax A1

Ruime Europese zege Ajax A1

Ajax A1 heeft donderdagavond de tweede wedstrijd in de NextGen competitie met 5-0 gewonnen van Molde FK. Ook in Noorwegen bereikte het team van trainer Fred Grim die fraaie uitslag. Ricardo Kishna scoorde zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree na een lange blessureperiode.

In de openingsfase speelde Ajax A1 de Noorse opponent volledig zoek. Al na precies 24 seconden bereikte Viktor Fischer met een fraaie steekpass Nick de Bondt. De rechtsbuiten schoot tegen de keeper aan. Ook in de derde minuut kreeg De Bondt een goede mogelijkheid na een actie van Ricardo Kishna, maar dit keer smoorde zijn schot in de Noorse defensie. In de tiende minuut beloonde Kishna zijn goede spel uit de openingsfase door na een fantastische actie hard tegen de touwen te schieten, 1-0. Het was zijn eerste doelpunt na zijn rentree na negentien (!) maanden blessureleed. Nadat De Bondt in de korte hoek een poging had gewaagd, schoot Gravenberch na goed samenspel tussen Fischer en Kishna naast.

Viktor Fischer feliciteert Ricardo Kishna met zijn doelpunt. Viktor Fischer feliciteert Ricardo Kishna met zijn doelpunt.

Pas na een half uur drukte Ajax A1 het overwicht iets meer in de score uit, toen Viktor Fischer met links uithaalde, 2-0. Molde zette daar een goede mogelijkheid tegenover: in de 35e minuut botsten Leeuwenburgh en Gravenberch tegen elkaar, waarna Andreas Hollingen kon inschieten. Via de doelman ging de bal in het zijnet. Nadat Abdel El Hasnaoui na een steekpass van Fischer de stand naar 3-0 had getild, barstte er een enorme hoosbui los boven de Toekomst. Gevolgen voor de wedstrijd had dat gelukkig niet. Ook na rust kon er gewoon op het hoofdveld worden verder gespeeld. Grim was tevreden over de eerste helft: ,,De intenties zoals we die vooraf hadden gesteld, kwamen er goed uit. Dan sta je bij rust al 3-0 voor en dan probeer je te voorkomen dat er de tweede helft te gemakzuchtig wordt gevoetbald. We wilden ook die tweede helft het spel van het eerste half uur op de mat leggen."

Na rust scoorde Ajax via El Hasnaoui en Sinan Keskin nog twee maal en raakte De Bondt - helemaal in lijn van zijn wedstrijd - de paal. ,,De tweede helft was door het vele doorwisselen iets minder", vond Grim. ,,Maar ik ben blij met de 5-0 uitslag. Als je na twee wedstrijden tien goals voor hebt en nul tegen dan maak je indruk in Europa. Dan heb je je club op de kaart gezet."

De volgende wedstrijd in de NextGen speelt Ajax A1 op 31 oktober, uit bij CSKA Moskou.

Scoreverloop: 10. Kishna 1-0, 31. Fischer 2-0, 37. El Hasnaoui 3-0, 67. El Hasnaoui 4-0, 90. Keskin 5-0

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh; Tete, Gravenberch (69. Kuipers), Van Koesveld (69. Noordhof), Rosheuvel; Van den Boomen, Fischer, El Hasnaoui; De Bondt (74. Keskin), Menig (63. Anderson), Kishna (63. Acolatse).


Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van de wedstrijd en reacties van Ricardo Kishna en trainer Fred Grim.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Nick de Bondt speelde zeer dreigend, maar verzuimde in de eerste helft grote kansen te benutten. Nick de Bondt speelde zeer dreigend, maar verzuimde in de eerste helft grote kansen te benutten.
Abdel El Hasnaoui schoot met scherp tegen Molde. Abdel El Hasnaoui schoot met scherp tegen Molde.
Acht minuten voor rust barstte een enorme hoosbui los boven Kenny Tete en de Toekomst. Acht minuten voor rust barstte een enorme hoosbui los boven Kenny Tete en de Toekomst.
Aanvoerder Danzell Gravenberch speelde centraal achterin. Aanvoerder Danzell Gravenberch speelde centraal achterin.
Trainer Grim kon met een gerust hart toekijken. Trainer Grim kon met een gerust hart toekijken.
Sinan Keskin bepaalde de uitslag op 5-0. Sinan Keskin bepaalde de uitslag op 5-0.