Menu
Ruime nederlaag Zaterdag 1

Ruime nederlaag Zaterdag 1

Afgelopen dinsdag heeft de Ajax Zaterdag 1 een nederlaag geleden tegen titelkandidaat Kozakken Boys. Op het eigen Sportpark de Toekomst werd het 0-4 voor de ploeg uit Werkendam.

Direct vanaf de aftrap waren de intenties van de bezoekers duidelijk. Ajax werd vastgezet, opgejaagd en bij de strot gegrepen. De Ajacieden liepen van het kastje naar de muur en het was wachten op de eerste kans die ook kwam via Barry Powel, maar doelman Danny Been kon nog redden.

Het was echter uitstel van executie. In de elfde minuut was het Richie Basoski die hard uithaalde voor de 0-1. Kozakken Boys hanteerde een hoog tempo en kende geen medelijden met de thuisclub. De bezoekers zaten er bovenop, bleven onverminderd gretig. Helemaal toen de koploper in de 26e minuut via een wonderschone aanval op een 0-2 voorsprong kwam. Andermaal had Barry Powel een aandeel in dit doelpunt die overigens zijn teamgenoot Gwaeron Stout de eer gunde voor het laatste tikkie.

Ajax spartelde tegen. De intenties waren zoals zo vaak prima, maar de precisie en misschien ook wel de echte overtuiging ontbraken simpelweg. Zo kon Kozakken Boys doen wat het wilde en domineerde de eerste helft volledig. In de 42e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Berry Powel troefde Lars Middelwijk af, gaf de bal strak voor waarna de aanvankelijk weggewerkte bal door Jordi Meester snoeihard werd ingeschoten door Hermon Tekleab, 0-3. Ajax kreeg vlak voor rust de enige kans, maar het schot van Kenneth Misa Danso ging rakelings naast.

Na rust perste Ajax er in de eerste tien minuten alles uit om nog wat van de wedstrijd te maken, maar het vele balbezit leverde niets op. De wedstrijd kantelde langzaam weer in het voordeel van Kozakken Boys. Zo haalde Jordi Meester na ruim een uur spelen een bal van de lijn na een inzet van Mo Hammouti. Kozakken Boys voetbalde intussen duidelijk een tempootje lager, maar Ajax kon geen vuist maken.

De wedstrijd leefde weer wat op nadat Madjer Lukoki was ingevallen bij onze gasten. De Amsterdammer bracht met zijn snelheid weer wat leven in het ingedutte duel. Na mistasten van Kevin de Visser op een diepe bal ging Barry Powel er vandoor, maar Danny Been kon net buiten het zestienmetergebied nog redding brengen op de boogbal. Volgens de arbitrage kwam de bal echter tegen de arm en dus moest onze doelman met rood van het veld. Raymond Homoet moest zo noodgedwongen zijn rentree maken voor Ajax. Amper aangetreden moest ook hij capituleren. In de 78e minuut kwam een aanval over diverse schijven terecht kwam bij Lukoki die diagonaal uithaalde voor de niet eens geflatteerde 0-4. Dat was ook de eindstand.

Fotografie: Rob van Vliet