Menu
Ruime oefenwinst Jong Ajax

Ruime oefenwinst Jong Ajax

Jong Ajax heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Argon met 7-0 gewonnen. Argon werd vrijdag als sparringspartner gevonden nadat Alemmania Aachen 2 niet kwam.

Het was de eerste (oefen)wedstrijd voor Hyun Jun Suk als officiële Ajacied. De Koreaanse spits gaf direct zijn visitekaartje af door in de oefenwedstrijd tegen Argon de eerste drie goals voor zijn rekening te nemen.

De vierde goal van Ajax kwam van Aris Özbiliz die na lang blessureleed zijn rentree maakte en ook aan de vijfde Amsterdamse treffer kleefde een vreugdevolle sfeer. Die werd namelijk gemaakt door Renaldo Jongebloet, die voor het eerst weer speelde na een operatie. Vlatko Lazic tekende voor 6-0 en Danilo maakte de zeven vol, 7-0.

,,Ik ben blij dat we ondanks de weerberichten hebben kunnen spelen", aldus een tevreden coach Pieter Huistra. ,,Het veld was goed bespeelbaar en de omstandigheden waren ook goed. Natuurlijk was het koud, maar de spelers hadden zich warm aangekleed en er kon prima gevoetbald worden. De jongens hebben weer voor het eerst wat wedstrijdritme opgebouwd in het nieuwe jaar en dat is wel zo lekker."

Opstelling Jong Ajax: Padt (46. Bizot); Claasen, Kappelhof, Van der Meulen, Will; Bonevacia, Overtoom, Danilo; Martina (46. Özbiliz), Suk (60. Jongebloet), Lazic.

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl