Menu
Ruime oefenzege Jong Ajax

Ruime oefenzege Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagmiddag een duidelijke oefenzege geboekt op Jong NEC. Na een 1-0-ruststand werd het 5-1 voor de ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink. Frenkie de Jong speelde voor het eerst in Ajax-shirt.

Veel tijd tussen de start van de voorbereiding en de competitiehervatting zit er niet dit seizoen. Twee weken, meer is het niet. Voor de Jong Ajacieden in die periode één oefenduel tegen Jong NEC.

,,Het resultaat was positief en ook het veldspel was positief", blikte trainer Stam tevreden terug op de oefenwedstrijd. ,,We hebben 70 minuten gedomineerd, compact gespeeld, hoog druk gezet en namen in balbezit geen overhaaste beslissingen."

De Jong
Dat resulteerde in een 1-0-voorsprong in de 23e minuut door Robert Muric. In de rust wisselde Stam een groot deel van zijn formatie, onder wie de debuterende Frenkie de Jong: ,,Frenkie is na de winterstop bij ons aangesloten en in principe blijft hij bij Jong Ajax. Of hij moet zich zo goed ontwikkelen dat hij doorschuift naar Ajax 1. Hij is technisch sterk, heeft een goede versnelling aan de bal, scorend vermogen en zijn balbehandeling is goed."

Scoren deed het zeventienjarige talent dit duel niet. Na rust waren Sam Hendriks, Milan Vissie en Jordy Bruijn verantwoordelijk voor de 4-0 voorsprong. Daarna deed Jong NEC iets terug, maar Hendriks had zeven minuten voor tijd het laatste woord, 5-1.

Druk weekend
Volgende week heeft Jong Ajax een druk weekend: vrijdag spelen ze alweer tegen Achilles en die maandag treft het team Helmond Sport.

Scoreverloop: 23. Muric 1-0, 46. Hendriks 2-0, 54. Vissie 3-0, 61. Bruijns 4-0, 72. 4-1, 83. Hendriks 5-1

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Owusu (46. D. Gudelj), Van Bruggen (46. Lartey Sanniez), Mirani, Dankerlui (81. Owusu), El Mahdiou (46. Bruijn), De Jong (46. Vissie), Bakker (46. Clement); Muric, El Azzouzi (46. Hendriks), Acolatse (70. El Azzouzi)
Niet ingezet: De Lange

Tekst en foto: Ajax.nl