Menu
Ruime overwinning Ajax Zaterdag 2

Ruime overwinning Ajax Zaterdag 2

FC Breukelen begon onbevangen aan het duel met Ajax en kreeg al na een paar minuten een vrije trap, welke buiten bereik van keeper Dion Thomas in het doel werd geschoten: 0-1. Ajax wist dus dat het vanmiddag geen gemakkelijk karwei zou worden en moest dus aan de bak. De ploeg werd geholpen door Breukelen doordat een verdediger een voorzet van Kid Ronday in eigen doel werkte (1-1).

Ajax kreeg hierna nog enkele kansen, maar onder meer Joris Dekker kon de bal niet in het doel van de ver op eigen helft teruggetrokken tegenstander krijgen. Na iets meer dan een half uur kwam de thuisploeg op 2-1: na goed doorzetten van onder meer Meijer en Schoenaker caramboleerde de bal via van Huffel en Dekker in het doel.
Beide teams konden daarna weinig potten breken en zo werd de rust bereikt met een krappe voorsprong.

Na de pauze was er een wissel bij Ajax. Huffel was in de kleedkamer achter gebleven voor Joey Hartlooper. De rechtsvoor begon goed aan zijn invalbeurt met een fraaie bal op Kid Ronday, maar deze werd afgefloten voor buitenspel.

Even later was het wel raak toen Ronday een fraaie pass door het midden oppikte en Hartlooper de bal kon intikken (3-1). De volgende kans was uit een vrije trap van Jeremy van Eijsden, maar Perry Schoenaker kopte naast.
Hierna viel toch een doelpunt. Jack van Moerkerk zette Joris Dekker alleen voor de keeper, die kansloos was op de inzet van de centrumspits (4-1). Even later bracht hij wel redding op een inzet van dezelfde Dekker. Inmiddels was ook Cusell ingevallen voor Van der Vaart. Breukelen had conditionele problemen en de snelle aanvallers van Ajax wisten hier wel raad mee. Weer was het Jack van Moerkerk die de bal voorgaf op Joris Dekker die nu koppend de keeper versloeg (5-1).

De thuisploeg had weinig meer te vrezen van Breukelen dat er sporadisch uit kwam, maar aanvallend geen vuist meer kon maken. Cusell had de score nog kunnen opvoeren, maar zijn schot ging naast en ook Kid Ronday kreeg de bal in eerste instantie niet meer voorbij de goalie van Breukelen. Vlak daarna was het wel raak voor de linksvoor en maakte hij beheerst 6-1. Het slotakkoord was voor Joris Dekker, die tweemaal mocht aanleggen maar de keeper op zā€™n weg vond. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een forse overwinning, waar het de eerste helft niet naar had uitgezien.