Menu
Ruime overwinning Zaterdag 1

Ruime overwinning Zaterdag 1

Ajax Zaterdag 1 heeft afgelopen weekend op sportpark De Toekomst op gepaste manier revanche genomen op de zeperd van de voorgaande week in Heemskerk. Tegen Bennekom werd het maar liefst 5-0 door goals van Kaars (2x), Rose (2x) en De Visser.

Het eerste kwartier kenmerkte zich voornamelijk door heel veel kleine slordigheden. De wedstrijd kwam daardoor maar moeizaam op gang en was daarom nog niet aantrekkelijk om naar te kijken. Wel nam Ajax het initiatief en dat resulteerde in een goede schietkans voor Dennis Kaars in de tiende minuut en Bennekom, dat wel goede intenties had, kwam er maar moeizaam aan te pas, ook omdat het voornamelijk heel veel energie stopte in het ontregelen van het Ajax-spelletje.

Eigenlijk kwam de wedstrijd pas los in de 20e minuut toen Dennis Kaars vanaf rechts de bal ontving, deze aannam op de borst om de bal vervolgens op schitterende wijze met een halve volley in het doel te rammen voor de 1-0. Vanaf dat moment was Ajax los. Het positiespel en de combinaties zagen er steeds beter uit en gekoppeld aan een hoog tempo, denderde Ajax over Bennekom heen dat absoluut geen antwoord had op het plotselinge voetbalgeweld.
De 2-0 viel vier minuten na de openingsgoal en men moet eigenlijk aanwezig zijn geweest om de totstandkoming te geloven. In de 24e minuut schootYuri Rose bij de achterlijn in het strafschopgebied de bal achteloos over zich heen met een soort eigen omhaal Deze stuiterde vervolgens over doelman Rensen heen in een onmogelijke hoek.

Ajax legde vervolgens een minuut later opnieuw de zwakke plek van Bennekom bloot, want verdedigend zag het er namelijk opnieuw niet best uit. Het was Paul Quasten die net naast schoot na andermaal een vlot lopende Ajax-aanval. Zeker in deze fase waren op links Kenneth Misa Danso, Rience Schurman en Paul Quasten op rechts voortdurend dreigend en leverden prima voorzetten af.
Ajax had inmiddels de “swung” aardig te pakken. Bennekom liep alleen maar achter de bal en dus ook feiten aan en het was wachten eigenlijk op meer. Dat kwam bijna in de 32e minuut toen de ijverige Kevin de Visser rakelings over schoot. Toch werd de thuisclub beloond voor een prima fase na die eerste goal, want in de 39e minuut was het Yuri Rose die bij de tweede paal zo vrij als een vogeltje een vrije trap van Paul Quasten kon binnen glijden (3-0). De koek was nog niet op. Zeker toen in de 41e minuut doelman Rensen nog in eerste instantie knap redde op een schot van Quasten, maar de corner die daar uit voort vloeide belandde bij Kevin de Visser die kiezelhard raak schoot en zo moest doelman Rensen voor de vierde keer capituleren. Het rustsignaal klonk dus daarom ook als geroepen voor Bennekom, dat zeker in het eerste kwart nog aardig mee voetbalde.

Ook na rust kreeg Ajax alle ruimte en gelegenheid van Bennekom om te combineren en de wedstrijd te maken. Het was uitblinker Yuri Rose die in de 51e minuut zijn kopbal van de lijn zag worden gehaald. Bennekom, dat voor rust wel wat mogelijkheden had gehad, zag in de 56e minuut doelman Danny Been voor het eerst gestrekt naar de hoek gaan op een hard schot van Marco van Rooijen. Dichterbij een doelpunt waren de bezoekers nog niet geweest.
Toch waren het weer de Amsterdammers dat juichend naar de middenstip mochten lopen in de 59e minuut. Na een subtiele steekbal van Quasten was het Dennis Kaars die de bal onder doelman Rensen heen schoot en voor een 5-0 eindstand zorgde.

Fotografie: Rob van Vliet