Menu
Ruime zege Ajax A1

Ruime zege Ajax A1

Ajax A1 kende zaterdag geen genade voor De Graafschap. Het werd 7-0.

Na de moeizame zege op Excelsior vorige week, ging de eerste thuiswedstrijd Ajax A1 zeer goed af. Hoewel De Graafschap de competitie-ouverture net als Ajax had gewonnen, bleken de gasten geen partij voor de Amsterdamse talenten. Toch zag het er niet naar uit dat de marge zo groot zou worden. Zeker niet toen Ajax al na ruim tien minuten Christian Supusepa, na een ogenschijnlijk man-tegen-man duel, met een rode kaart zag vertrekken. Maar nadat Silooy zijn team een beetje had omgezet, begon de A1 te voetballen en dat leverde de verdiende 1-0 voorsprong op door John Goossens.

Sonny Silooy kijkt nog wat bedenkelijk. Maar uiteindelijk zou zijn team na een 1-0 ruststand met 7-0 winnen Sonny Silooy kijkt nog wat bedenkelijk. Maar uiteindelijk zou zijn team na een 1-0 ruststand met 7-0 winnen

Na rust moest Silooy gedwongen wisselen omdat Marco Neuvel geblesseerd was uitgevallen. Jordi Schell viel voor hem in. Nog voor er vijf minuten waren gespeeld, gaf de scheidsrechter ook een speler van De Graafschap ietwat makkelijk een rode kaart, waardoor de numerieke verhouding weer gelijk was.
Invaller Schell tekende in de 51ste minuut voor 2-0, Jordy Brouwer zette zijn handtekening onder de 3- en 4-0 en Marvin Hasselbaink was verantwoordelijk voor de 5-0.

John Goossens onderneemt een doelpoging John Goossens onderneemt een doelpoging

Maar dat vonden de Ajacieden nog niet genoeg. Een minuut na de 5-0 zorgde Siem de Jong in de 78ste minuut voor de 6-0 en invaller Joey Godee bracht twee minuten voor tijd de eindstand op een fraaie 7-0.
Opstelling Ajax A1:
Koen Verhoeff; Marco Neuvel (46. Jordi Schell), Ivo de Hues, Christian Supusepa, Dionitio Liesdek (66. Yassine Ben-Moussa); Vito Wormgoor, Siem de Jong, Jan-Arie van der Heijden; Marvin Hasselbaink, Jordy Brouwer (71. Joey Godee), John Goossens.

De stand:

Ajax 2- 6
Twente/Herac. 2- 6
RKC Waalwijk 2- 6
FC Groningen 2- 4
Feyenoord 2- 3
FC Volendam 2- 3
PSV 2- 3
sc Heerenveen 2- 3
AZ 2- 3
De Graafschap 2- 3
Willem II 2- 1
Excelsior 2- 0
ADO Den Haag 2- 0
Sparta R'dam 2- 0