Menu
Ruime zege Ajax A1 bij Utrecht

Ruime zege Ajax A1 bij Utrecht

Ajax A1 heeft een grote zege geboekt op FC Utrecht. In de Domstad werd het 0-4 dankzij goals van Vince Gino Dekker, Carel Eiting, Kaj Sierhuis en Adham El Idrissi (foto).

Zowel de uitslag als de wedstrijd stemde trainer Gery Vink uiterst tevreden: ,,We weten dat Utrecht uit altijd lastig is. Dat geldt voor het eerste team, maar ook voor de A1. Het zijn altijd wedstrijd op het scherp van de snede. We hadden de jongens ook voorbereid op een zware wedstrijd en ik moet ze een groot compliment maken, want iedereen speelde goed in zijn taak. Niemand uitgezonderd.”

De competitie is in een beslissende fase gekomen. Na vandaag wachten nog maar twee wedstrijden: AZ op de Toekomst en Willem II in Tilburg. ,,Ik zei vooraf dat als we kampioen willen worden, dat we drie keer moeten winnen. Ik voel dat dat genoeg is. Wij krijgen volgende week AZ thuis en PSV moet de laatste wedstrijd uit naar AZ. Vandaag hebben we uitgestraald dat we kampioen willen worden. We hebben ervoor gevochten.”

In de 21e minuut schoot Vince Gino Dekker vanaf de achterlijn een indraaiende vrije trap voor het doel. Die werd door iedereen gemist en belandde pardoes in het doel, 0-1. ,,Daarna verzuimden we – ondanks de uitgespeelde kansen - de 0-2 of zelfs de 0-3 te maken. In de rust heb ik gezegd dat we naar die 0-2 moesten spelen en dat gebeurde direct na rust.”

Na goede combinaties tussen onder anderen Dolberg, De Wit en Walian scoorde Eiting de bevrijdende 0-2. Vink: ,,Je zag de koppies van Utrecht gaan hangen.”

Toen kreeg Utrecht toch nog een kans bij 0-2, maar die inzet belandde op de bovenkant van de lat. Invaller Kaj Sierhuis had ongeveer tien seconden nodig om raak te schieten, 0-3. In de slotminuut maakte de eerder ingevallen Adham El Idrissi er 0-4 van. ,,Chapeau voor het team”, besloot Vink.

Op naar het thuisduel met koploper AZ, dat na een 0-1-achterstand ook ruim won van NEC (4-1).

Scoreverloop: 21. Dekker 0-1,  47. Eiting 0-2, 80. Sierhuis 0-3, 90. El Idrissi 0-4

Opstelling Ajax A1: De Lange; Zeefuik, De Ligt, Bergsma, Blöte (82. Van Zweeden); Eiting, Walian (76. Mazraoui), De Wit; Nunnely (67. El Idrissi), Dolberg, Dekker (79. Sierhuis).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees