Menu
Ruime zege Ajax A1

Ruime zege Ajax A1

Ajax A1 kende zaterdagmiddag in het competitieduel tegen De Graafschap weinig problemen. Bij rust stond de ploeg van trainer Fons Groenendijk al met 3-0 voor dankzij goals van Queensy Menig, Nick de Bondt en Sinan Keskin. In de tweede helft zorgden goals van opnieuw Menig en Branco van den Boomen (foto) voor de 5-0 overwinning.

Het was voor Ajax A1 de grootste zege van het seizoen. Na de winst op Willem 2/RKC vorige week, was trainer Fons Groenendijk kritisch op de uitvoering. Dat pakten de mannen goed op, want deze zaterdag leidde Ajax A1 al na twaalf minuten met 2-0 tegen De Graafschap. Nick de Bondt opende de score en een minuut later bracht Queensy Menig de stand op 2-0. Ajax reeg de kansen aaneen, maar in de eerste helft scoorde alleen Sinan Keskin nog waardoor er met een 3-0 tussenstand op het bord werd gerust. ,,We zijn met elkaar wat begonnen en dat heeft wat tijd nodig gehad om te wennen", sprak Groenendijk na afloop: ,, Vandaag zagen we de dingen terug die we willen zien", aldus Groenendijk. ,,In de eerste 25 minuten hebben we goed gespeeld met mooie goals. We lieten direct de bedoeling zien, speelden agressief en gedreven en verdedigden vol overgave. Daarna vielen we weer even in de oude kwaal terug waarin het te speels en te nonchalant was." De Graafschap kon daar echter niet van profiteren.

Djavan Anderson keerde terug na blessureleed en mocht een helft spelen. Djavan Anderson keerde terug na blessureleed en mocht een helft spelen.

In de rust konden Groenendijk en Kenneth Perez de neuzen weer dezelfde kant op krijgen. ,,We willen negentig minuten goed voetbal zien en niet - zoals vorige week tegen Willem 2/RKC - genoegen nemen met een helft."

Ook in de tweede helft was het snel raak. Queensy Menig vond voor de tweede keer deze middag het doel. Maar de mooiste van de middag werd gemaakt door Branco van den Boomen. Met een fraaie bal over de keeper zorgde hij voor de ruimste zege van het seizoen, 5-0. ,,We hadden misschien meer kunnen scoren, maar in de eindfase maakten we niet altijd de juiste keuzes. Bovendien heb ik ook veel gewisseld, waardoor jongens die niet vaak aan spelen toekomen, ook speelminuten kregen."

Positief was ook de terugkeer van Djavan Anderson na een blessure. De rechtshalf mocht een helft spelen en deed dat naar oordeel van zijn trainer goed. Volgende week reist Ajax A1 naar Utrecht, waar iets anders van de Ajacieden wordt gevraagd dan deze wedstrijd tegen De Graafschap. ,,Je weet dat Utrecht Ajax met open armen ontvangt", beschouwt Groenendijk alvast voor. ,,Wij als trainers vinden dat de mentale weerbaarheid van de spelers omhoog moet. Ze moeten beseffen wat er nodig is om in die ArenA te spelen. Daar zijn we iedere dag mee bezig. Ze moeten voetbal als vak beleven. De weerstand is zal bij Utrecht groter zijn dan vandaag, maar ook daar moeten we ons eigen spel spelen en met elkaar alles op alles zetten voor een goed resultaat."

Scoreverloop: 11. Nick de Bondt 1-0, 12. Queensy Menig 2-0, 27. Sinan Keskin 3-0, 57. Queensy Menig 4-0, 69. Branco van den Boomen 5-0.

Ajax A1: Norbert Alblas; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel; Branco van den Boomen, Sinan Keskin (Joey Papamelodias), Djavan Anderson (46. Danny Bakker); Sheraldo Becker (60. Boban Lazic), Queensy Menig (64. Serhat Cakmak), Nick de Bondt (71. Derwin Martina)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees