Menu
Ruime zege Ajax in besloten oefenduel

Ruime zege Ajax in besloten oefenduel

Een combinatieteam van Ajax heeft maandag een besloten oefenduel tegen Umm Salal met 6-1 gewonnen. Yaya Sanogo (3), Lasse Schöne (2) en Lucas Andersen tekenden voor de productie.

Het duel op de Toekomst was ingepland om de wisselspelers van het eerste speeltijd te gunnen. Ajax beschikte achterin met Diederik Boer, Ricardo van Rhijn, John Heitinga, Mike van der Hoorn en Nick Viergever over de nodige ervaring. Ook Andersen, Schöne en Sanogo kwamen in actie. De selectie was aangevuld met spelers van Jong Ajax.

Speeltuin
Ajax moet zich de eerste helft in een speeltuin hebben gewaand. De thuisploeg kreeg van Umm Salal alle gelegenheid om te combineren en werd werkelijk geen strobreed in de weg gelegd. De povere tegenstand viel enigszins te verklaren. In het eerste bedrijf kwam het tweede van Umm Salal in actie, met overwegend jeugdige en onervaren spelers.

Concentratie bij Schöne en Van Rhijn.
Concentratie bij Schöne en Van Rhijn.

Ajax leidde bij rust met 6-0 en dat was eerlijk gezegd nog aan de magere kant. Met iets meer precisie hadden de Ajacieden met gemak de dubbele cijfers kunnen aantikken. Sanogo was met drie treffers de grote man, maar de mooiste doelpunten kwamen op naam van Schöne (vrije trap) en Andersen (lob).

Eretreffer
In de tweede helft kwam het eerste van Umm Salal binnen de lijnen en geraakte de wedstrijd meer in evenwicht. Sterker nog, in de tweede helft kregen de Qatarezen de meeste en beste kansen. De eretreffer van Yannick Sagbo kreeg echter geen gevolg, mede door goed keeperswerk van Boer. Ajax liet zich nog eenmaal gelden. Sanogo's vrije doortocht naar het Umm Salal-doel werd echter bruut verstoord door een verdediger. De arbiter toonde zich echter coulant met een gele kaart. De vrije trap, net buiten de zestien, leverde niets op.

Ajax – Umm Salal 6-1 (6-0)

Scoreverloop: 2. Schöne 1-0, 6. Sanogo 2-0, 13. Schöne 3-0, 17. Sanogo 4-0, 30. Andersen 5-0, 35. Sanogo 6-0, 53. Sagbo 6-1

Opstelling Ajax: Boer, Van Rhijn, Heitinga, Van der Hoorn, Viergever, El Mahdioui, Bakker, Andersen (46. Warmerdam), Schöne (75. Van de Beek), Sanogo (64. Hendriks), Nouri (64. Meleg)

Tekst en foto's: Ajax.nl

Lasse Schöne is en blijft een specialist! Bekijk ook de andere 5 goals tegen Umm Salal (6-1): http://t.co/1rJ72PdYsL https://t.co/XdihE3xq9D

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 augustus 2015
Lucas Andersen wordt door Danny Bakker gefeliciteerd na een mooie treffer.
Lucas Andersen wordt door Danny Bakker gefeliciteerd na een mooie treffer.
John Heitinga droeg de aanvoerdersband.
John Heitinga droeg de aanvoerdersband.