Menu
Ruime zege Ajax Vrouwen op Telstar

Ruime zege Ajax Vrouwen op Telstar

De Ajax Vrouwen hebben het uitduel met Telstar met 0-5 gewonnen. Middag, De Ridder, Kaagman (2x) en Bakker scoorden.

Voor de Ajax Vrouwen was de wedstrijd in de Eredivisie vrijdagavond een makkelijke. Telstar trad aan zonder oud-Ajacied Linda Bakker, die ziek was geweest en daardoor de eerste helft niet inzetbaar was. Daardoor miste de jonge ploeg routine, waardoor Ajax bijna vrij spel kreeg op het veld.

In de eerste helft speelde de formatie van trainer Ed Engelkes uitstekend en reeg de ploeg kans aan kans. Maar de keuze bij de eindpass of de afwerking liet te wensen over. Pas de achtste grote mogelijkheid in de 26e minuut - de aan het bovenbeen geblesseerde Anouk Hoogendijk was toen net vervangen door Merel van Dongen - was raak. Marlous Pieëte bracht de bal voor en vanaf iets meer dan elf meter mocht Tessel Middag vrij inschieten. Zes minuten voor rust verdubbelde Chantal de Ridder de marge naar 0-2. Maar bij die - gezien het enorme contrast tussen beide ploegen - magere tussenstand bleef het in de eerste helft.

In het eerste gedeelte na rust voetbalde Ajax - dat Petra Hogewoning uit voorzorg had gewisseld voor Lauren Delleman - een stuk minder dan in de eerste helft. Hoewel Telstar geen noemenswaardige kansen kreeg, lukten het de gasten pas een kwartier voor tijd weer het net te vinden. Inessa Kaagman scoorde de 0-3 en vier minuten later ook de 0-4. De voor Mandy Versteegt ingevallen Eshly Bakker scoorde de 0-5. Een prachtige uitslag, maar gezien het grote aantal kansen had Ajax deze avond ook een recordoverwinning kunnen boeken. Dat blijft nu op 7-0 staan, twee jaar geleden behaald tegen PEC Zwolle. Maar ook het feit dat er nu al drie wedstrijden op rij een clean sheet is behaald, geeft de ploeg veel vertrouwen voor volgende week.

Dan staat namelijk de topper tegen landskampioen FC Twente op het programma. Het duel begint om 19:30 uur op de Toekomst.

Scoreverloop: 26. Middag 0-1, 39. De Ridder 0-2, 76. Kaagman 0-3, 80. Kaagman 0-4, 90. Bakker 0-5

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, Van der Most, Koster, Hoogendijk (25. Van Dongen), Hogewoning (46. Delleman), Kaagman, Van Lunteren, Middag, Versteegt (60. Bakker), De Ridder, Pieëte.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees