Menu
Ruime zege Grygera met Tsjechië

Ruime zege Grygera met Tsjechië

Zdenek Grygera heeft met Tsjechië het EK-kwalificatieduel tegen San Marino met 7-0 gewonnen.

De Tsjechen waren zoals verwacht heer en meester tegen San Marino. De doelpunten van Tsjechië werden gemaakt door Kulic, Polak, Baros (2), Koller (2) en Jarolim. De Ajacied Grygera speelde 90 minuten en hij loste in de achtste minuut een schot op het doel van San Marino. De poging ging mis. Voormalige Ajacied Tomás Galásek kwam niet in actie.

Woensdag speelt Tsjechië de uitwedstrijd bij Ierland. Tsjechië gaat na zaterdagavond aan de leiding met 9 punten uit drie duels.

Edgar Manucharyan haalde met Armenië in de thuiswedstrijd tegen Finland het eerste punt in de kwalificatiereeks. De Ajacaied, die bijna tachtig minuten speelde, stond onder meer tegen oud-Ajacied Jari Litmanen. Finland heeft na drie duels 5 punten; Armenië na twee wedstrijd een punt.

Zweden won voor eigen publiek van Spanje. Dankzij goals van Elmander en Allbäck, twee spelers die voorheen in de Eredivisie uitkwamen, zegevierde de formatie waarbij Ajacied Markus Rosenberg 90 minuten op de bank bleef zitten.

Voor Thomas Vermaelen verliep het duel met België teleurstellend. De Rode Duivels moeten nu al serieus vrezen dat ze in de zomer van 2008 opnieuw in een grote eindronde ontbreken. De formatie verloor zaterdagavond de uitwedstrijd bij Servië met 1-0. De Belgen hebben uit de eerst drie duels slechts vier punten verzameld.

Michael Krohn-Dehli was door bondscoach Morten Olsen buiten de selectie van Denemarken gelaten. Zijn land bleef steken op 0-0 tegen Ierland.