Menu
Ruime zege Jong Ajax op De Graafschap

Ruime zege Jong Ajax op De Graafschap

Jong Ajax boekte maandagavond op Sportcomplex de Toekomst een fraaie zege op Jong De Graafschap. Het elftal van de trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen was met 5-0 te sterk voor de Doetinchemmers. Lorenzo Ebecilio scoorde, evenals Aras Özbiliz, twee keer. Tom Overtoom nam ook een doelpunt voor zijn rekening.

De laatste competitiewedstrijd die de Beloften speelden was twee weken geleden tegen Vitesse/AGOVV. In het verloren duel (4-0) raakte Evander Sno onwel door hartritmestoornissen. De Ajacied maakt het - na twee weken in het ziekenhuis te hebben gelegen - inmiddels goed. ,,Het hield de gemoederen wel bezig’’, sprak trainer Bryan Roy na afloop. ,,Je hebt het er wel met elkaar over. Deze wedstrijd was wat dat betreft goed om het te verwerken.’’

Maandagavond hervatte het Ajax-team de Beloftencompetitie. In de vijfde speelronde nam het team van trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen het op tegen Jong De Graafschap. Jong Ajax trad aan met Marco Bizot in het doel in plaats van Roland Graafland. De ervaren doelman raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn hamstring.

Jong Ajax liet in het eerste kwartier van de wedstrijd enkele snelle en fraaie combinaties zien. Aanvaller Aras Özbiliz gaf enkele goede voorzetten voor het doel van De Graafschap-doelman Joost Terol. De Doetinchemmers kwamen nauwelijks aan de bal door het snelle spel van de Amsterdamse Beloften. Het eerste Ajax-doelpunt liet niet lang op zich wachten. Lorenzo Ebecilio scoorde na veertien minuten de 1-0. Op aangeven van Aras Özbiliz tikte de aanvaller de bal achter keeper Terol.

Roly Bonevacia droeg de aanvoedersband. Roly Bonevacia droeg de aanvoedersband.

In het tweede bedrijf opende Jong Ajax weer het vuur op de De Graafschap-doelman met schoten van Sneijder en Ebecilio. De gretigheid van de mannen van Van der Dussen en Roy was groot. In de 59e minuut sloeg Özbiliz toe met een snoeiharde uithaal: 2-0.

Kansen waren er genoeg via Blind – die vanuit een halve draai uithaalde – en Zeegelaar, die op zijn beurt vanuit de rebound op de Doetinchemse goalie schoot. Uiteindelijk was het (weer) Ebecilio die het derde Ajax-doelpunt - en zijn tweede van de avond - voor zijn rekening nam. De aanvaller scoorde vanaf de penaltystip nadat Tom Overtoom in de zestienmeter werd neergehaald.

De 4-0 kwam van de voet van Özbiliz. Hij schoot met een fraaie uithaal van rechts in de linkerbenedenhoek. Twee minuten voor tijd gooide Overtoom de wedstrijd op slot door een mooie solo vanaf de middenlijn. Na drie De Graafschap-spelers voorbij te zijn gelopen scoorde hij in de linkerhoek: 5-0.

Trainer Bryan Roy was na afloop zeer tevreden met het resultaat. ,,Ik ben absoluut tevreden, ook over het spel. Vandaag stond het vergeleken met de andere keren heel goed. We hebben ze geen enkele kans gegeven om op te bouwen.’’

Maandag 4 oktober staat de mini-Klassieker gepland. Dan speelt Jong Ajax tegen Jong Feyenoord/Excelsior in Rotterdam.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van de competitiewedstrijd Jong Ajax - Jong De Graafschap en de reacties na afloop.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Daley Blind kwam dichtbij een doelpunt in de tweede helft. Daley Blind kwam dichtbij een doelpunt in de tweede helft.
Aras Özbiliz springt van enthousiasme na zijn treffer. Aras Özbiliz springt van enthousiasme na zijn treffer.
De Jong Ajacieden vieren het doelpunt van Özbiliz. De Jong Ajacieden vieren het doelpunt van Özbiliz.
Mitchell Donald in duel met Geoffry Hairemans. Mitchell Donald in duel met Geoffry Hairemans.
Özbiliz maakt zijn tweede treffer van de avond. Özbiliz maakt zijn tweede treffer van de avond.
Overtoom scoorde twee minuten voor tijd de 5-0. Overtoom scoorde twee minuten voor tijd de 5-0.