Menu
Ruime zege Jong Ajax op VVV

Ruime zege Jong Ajax op VVV

Jong Ajax heeft in de Jupiler League een prima 4-0-thuiszege geboekt op VVV-Venlo. Richairo Zivkovic (2x), Niki Zimling en Queensy Menig maakten de doelpunten op de Toekomst.

,,We kunnen terugkijken op een zeer sterk duel", aldus trainer Andries Ulderink. ,,We speelden zeer geconcentreerd, zeer gedreven. VVV is eigenlijk - op één kans in de eerste helft na - niet in het stuk voorgekomen." Jong Ajax is nu al vier duels ongeslagen, van de laatste negen duels werd er slechts één verloren. ,,Die reeks is geen toeval, de jongens stoppen er veel in. Onze eigen jongens, maar ook de jongens van Ajax 1 die meedoen."

De inbreng van Ajax 1 was maandag niet gering. Diederik Boer stond op doel, het centrale duo werd gevormd door Van der Hoorn/Denswil en op het middenveld deden Jairo Riedewald en Niki Zimling mee. Voor eigen publiek ging Ajax voortvarend van start. Al na vijf minuten was Zimling dichtbij de openingstreffer, maar hij kreeg van dichtbij de bal er net niet in. Na nog een aantal dreigende Amsterdamse aanvallen, viel in de 27ste minuut de 1-0 vanuit een strafschop. Medy Elito maakte hands in het eigen strafschopgebied, waarna Richairo Zivkovic vanaf elf meter raak schoot.

Na rust ging de ploeg van Ulderink en Jaap Stam rustig op zoek naar de 2-0. Die viel na een klein uur via een afstandschot van Niki Zimling; voor de Deen zijn eerste officiële Ajax-treffer. Tien minuten later was het weer raak. Queensy Menig beloonde zijn sterke optreden met een heerlijk doelpunt. Na een mooie voorzet van rechts schoot hij perfect binnen.

Zivkovic tekende vijf minuten voor tijd voor de 4-0. Na een fraaie pass van achteruit maakte hij beheerst zijn elfde Jupiler League-treffer van het seizoen. ,,Ik ben niet bezig met de topscorerslijst van de Jupiler League", vertelde de trefzekere spits na afloop. ,,Natuurlijk, ik ben spits, dus ik moet scoren. Maar mijn doel is Ajax 1, dus ik hoop eigenlijk bij iedere goal in de Jupiler League dat het mijn laatste is."

Scoreverloop: 27. Zivkovic 1-0 (p.), 58. Zimling 2-0, 71. Menig 3-0, 84. Zivkovic 4-0

Jong Ajax: Boer; Tete, Van der Hoorn, Denswil, Ligeon; Zimling (87. Bakker), Riedewald, Bazoer; Becker (72. Acolatse), Zivkovic, Menig.
Wissels: Alblas, Van Bruggen, Van Koesveld, Hendriks.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

Richairo Zivkovic wordt gefeliciteerd met zijn 10e Jupiler-goal van het seizoen. Later zou hij ook nog zijn elfde maken. Richairo Zivkovic wordt gefeliciteerd met zijn 10e Jupiler-goal van het seizoen. Later zou hij ook nog zijn elfde maken.
Mike van der Hoorn vormde met Stefano Denswil het centrale verdedigingsduo. Mike van der Hoorn vormde met Stefano Denswil het centrale verdedigingsduo.
Queensy Menig maakte heel fraai de 3-0. Queensy Menig maakte heel fraai de 3-0.
Niki Zimling speelde op '10' een goede wedstrijd en maakte zijn eerste Ajax-doelpunt. Niki Zimling speelde op '10' een goede wedstrijd en maakte zijn eerste Ajax-doelpunt.