Menu
Ruime zege voor Ajax Vrouwen

Ruime zege voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond hun allereerste wedstrijd in de historie van de Amsterdamse club met ruime cijfers gewonnen. Het vriendschappelijk duel met de vrouwen van Saestum eindigde in gemakkelijke een 13-0 overwinning.

Voor de Ajax Vrouwen, onder leiding van coach Ed Engelkes, was de oefenwedstrijd tegen Saestum een historische gebeurtenis. Het was de allereerste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen in de historie van de Amsterdamse club. De vriendschappelijke pot tegen de vrouwen van Saestum verliep meer dan voorspoedig. De Ajacieden wonnen met 13-0. ,,Ik ben tevreden met het vertoonde spel'', vertelde Engelkes na afloop van het duel. ,,Gezien het niveau van Saestum was het de eis om met grote cijfers te winnen. Wie er scoort, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we goede acties hebben laten zien, kansen gecreëerd en geconcentreerd positiespel hebben laten zien. Er was slechts een fase na de rust, tussen de zestigste en zeventigste minuut, dat we even slordig werden. Maar over het algemeen ben ik positief.''

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Buitenveldert (19:30 uur, de Toekomst). Engelkes kijkt uit naar het duel. ,,Dat is van een ieder niveau. Het gaat moelijker worden, maar de kop is eraf.''

Op 17 en 19 augustus komt het team van Engelkes in actie op het FC Twente Tournament. De vrouwen spelen dan tegen Paris Saint-Germain en FC Twente.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, Tang, Stentler, Koster, Hogewoning, Van Lunteren, Middag, Becx, Van der Most, L. Bakker, Roof.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst