Menu
'Rust goede training'

'Rust goede training'

De Ajacieden bepaalden de inhoud van hun werkdag vandaag zelf. Enkele spelers lieten zich zien op het trainingsveld. De overige selectiespelers verrichtten hun voetbalarbeid binnen de stadionmuren.

Fred Grim had vandaag de leiding op het trainingsveld. De oud-doelman houdt zich normaal vooral bezig met de drie keepers in de A-selectie. Grim had dit keer de beschikking over Kenneth Perez en Ryan Babel. Hedwiges Maduro en Jaap Stam betraden het trainingsveld iets later dan het groepje van Grim. De twee geblesseerde Ajacieden werkten met fysiotherapeut Ricardo de Sanders een serie loopoefeningen af.

Kenneth Perez was duidelijk op dreef. De Deense middenvelder tekende voor een reeks fraaie goals. Kenneth Perez was duidelijk op dreef. De Deense middenvelder tekende voor een reeks fraaie goals.

Stam liet na afloop weten dat hij zondag nog niet van de partij kan zijn tegen Sparta. De ervaren aanvoerder richt zich op de uitwedstrijd tegen Willem II. ,,Het zou heel lekker zijn als ik in die wedstrijd nog wat minuten kan meepakken’’, aldus Stam. ,,In de bekerfinale wil ik erbij zijn.’’ De hamstringblessure herstelt naar behoren. Loopoefeningen leveren geen problemen op. Het is de vraag hoe de spier zich houdt onder zwaardere druk. Het is nog te vroeg om de hamstring te testen tijdens een trainingspartij of in een wedstrijd. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Maduro. De middenvelder is herstellende van een kniekwetsuur. Ook Maduro werkte de loopoefeningen van De Sanders zonder problemen af.

Ryan Babel mikt de bal net buiten bereik van Maarten Stekelenburg. Ryan Babel mikt de bal net buiten bereik van Maarten Stekelenburg.

Ten Cate liet zich deze vrijdag niet zien op het trainingsveld. Net als het merendeel van zijn spelers deed ook de trainer zijn werk in de ArenA. ,,In deze fase van het seizoen tellen de trainingen niet meer’’, lichtte Ten Cate zijn ‘facultatieve training’ later toe. ,,We hebben deze week een aardige inspanning geleverd. Spelers mochten vandaag daarom zelf kiezen wat ze wilden. Rust is vaak ook een goede training.’’

Hedwiges Maduro en Jaap Stam beperkten zich, noodgedwongen, tot loopoefeningen. Maduro herstelt van een knieblessure, Stam vecht zich terug van een hamstringblessure. Hedwiges Maduro en Jaap Stam beperkten zich, noodgedwongen, tot loopoefeningen. Maduro herstelt van een knieblessure, Stam vecht zich terug van een hamstringblessure.