Menu
Rust wedergekeerd op training Ajax

Rust wedergekeerd op training Ajax

Daags na de massaal bezochte open training werkte Ajax vrijdag in alle rust toe naar het thuisduel tegen SC Cambuur van zondag. Trainer Frank de Boer had 21 spelers, waaronder drie keepers, tot zijn beschikking. De Ajacieden maakten een gretige, frisse indruk en oogden klaar voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Met het einde van het seizoen in zicht heeft Ajax een fitte groep. De Boer noemde zijn selectie ‘zo goed als fit’. ,,Natuurlijk zijn er paar jongens weggeweest”, zei de coach. ,,Niki Zimling is nog niet helemaal fit en Davy Klaassen is natuurlijk geopereerd.” Zimling meldde zich pas halverwege de oefensessie op het veld en trainde apart. Klaassen bleef binnen.

Arek Milik trainde volledig mee, maar De Boer twijfelt nog over de inzetbaarheid van de Poolse spits. ,,Arek heeft de laatste twee trainingen goed doorstaan, maar we moeten met de medische staf afwegen of we het risico willen nemen voor zondag.”

Ajax begon de training volgens traditioneel gebruik: met een warming-up onder Björn Rekelhof en een rondo. Vervolgens werd er een ouderwets potje lijnvoetbal gespeeld. De training werd afgesloten met een groot partijspel, van tien tegen tien. Lucas Andersen kreeg de handen op elkaar met een knappe goal na een mooie solo.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax bereidde zich achter gesloten deur voor op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ajax bereidde zich achter gesloten deur voor op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.
Daley Sinkgraven en Mike van der Hoorn tegenover elkaar tijdens een van de oefeningen. Daley Sinkgraven en Mike van der Hoorn tegenover elkaar tijdens een van de oefeningen.
Niklas Moisander in duel met Ricardo Kishna. Niklas Moisander in duel met Ricardo Kishna.
Hennie Spijkerman zet de lijnen uit. Hennie Spijkerman zet de lijnen uit.
Riechedly Bazoer in het midden tijdens de rondo. Riechedly Bazoer in het midden tijdens de rondo.
Frank de Boer liet zijn spelers een ouderwets potje lijnvoetbal spelen. Frank de Boer liet zijn spelers een ouderwets potje lijnvoetbal spelen.
Het ging er fair, maar fanatiek aan toe op de training. Het ging er fair, maar fanatiek aan toe op de training.