Menu
Rustig nagenieten van overwinning

Rustig nagenieten van overwinning

Voor het eerst sinds enkele weken hebben de spelers van Ajax weer een volle week om zich op de komende tegenstander voor te bereiden. Deze week geen beker-, Europese of interlandverplichtingen in aanloop naar het competitieduel met NEC. Het gaf de Ajacieden daags na de uitzege (0-2) op VVV-Venlo de tijd om rustig bij te komen.

Dat het koud is, valt goed te merken op de Toekomst. Vanwege de temperatuur rond het vriespunt zijn de spelers deze maandagochtend uitgeweken naar het naastgelegen kunstgrasveld op de Toekomst. Dik ingepakt wapenen de tien Ajacieden, onder wie de jarige Rasmus Lindgren, zich tegen de kou.

Dat ook een muts geen overbodige luxe is, blijkt al snel tijdens de oefensessie als vrijwilligster Marieke met een fraaie Ajax-muts komt aanzetten. Dankbaar neemt Mido de muts in ontvangst. De man die zondag als invaller de belangrijke openingstreffer tegen VVV scoorde, zal de muts de komende maanden ongetwijfeld vaker nodig hebben. Hij doet er goed aan om daarbij niet teveel aan zijn geboorteland Egypte te denken. Daar slaat de thermometer momenteel 16 graden uit. Een behaaglijke gedachte bij de aanstaande Nederlandse winter die Mido te wachten staat.

De maker van de 0-2 in Venlo , Miralem Sulejmani, zat er maandagochtend letterlijk warmpjes bij. Samen met de andere basisspelers trainde de Serviër binnen. Na afloop van de ochtendsessie sprak hij met Ajax TV over zijn goede wedstrijd tegen VVV. Dinsdag zijn de spelers van Ajax vrij. Vanaf woensdag kan het vizier volledig op Ajax' komende tegenstander: NEC. Zaterdagavond komt de club uit Nijmegen in de Amsterdam ArenA op bezoek.

Bekijk het interview met Miralem Sulejmani maandagavond in de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto: Ajax.nl

Mido, getooid met muts, moet maar niet te veel aan het warmere Egypte denken. Mido, getooid met muts, moet maar niet te veel aan het warmere Egypte denken.
Miralem Sulejmani sprak na afloop met Ajax TV over de zege op VVV-Venlo. Miralem Sulejmani sprak na afloop met Ajax TV over de zege op VVV-Venlo.