Menu
Rustig op de Toekomst, drukte in ArenA

Rustig op de Toekomst, drukte in ArenA

Ajax trainde dinsdag met een kleine groep. De internationals genoten van een vrije dag en ook de competitiewedstrijd Jong Ajax - Jong FC Groningen wierp zijn schaduw al vooruit. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Frank de Boer over vijf spelers en twee keepers kon beschikken op de Toekomst. Derk Boerrigter vormde het stralende middelpunt.

‘Derk!’, roept Lorenzo Ebecilio als hij aan het einde van de training nog maar eens een voorzet aflevert. De linksbuiten gaat gretig richting de rand van het zestienmetergebied en poeiert de bal knalhard binnen. Op het gezicht van Boerrigter verschijnt een grote glimlach. En dat is niet de eerste lach van de ochtend.

Voor de tweede dag op rij trainde Boerrigter dinsdag met de groep mee. Hoewel ‘groep’ een relatief begrip was gezien de kleine bezetting. Toch is het voor de linksbuiten van Ajax mooi dat hij na het blessureleed aan zijn rug eindelijk weer op de weg terug is. Samen met Eyong Enoh, Dico Koppers, Lorenzo Ebecilio en Dmitry Bulykin vormde hij het vijftal spelers dat op de Toekomst aanwezig was. Opgeteld bij de keepers Jeroen Verhoeven en Warner Wahn stonden er net zoveel leden van de technische en medische staf als spelers / keepers op het veld. Tot een oefenpartij 7-tegen-7 kwam het uiteindelijk niet.

Richting het einde van de training werd het rond de rustige Toekomst steeds rumoerig. Bussen vol stakende leraren reden af en aan richting de Amsterdam ArenA voor de onderwijsstaking. Tienduizenden leraren waren richting het stadion van Ajax gekomen om te protesteren tegen bezuinigingen op het passend onderwijs. Een enkele leraar maakte van de gelegenheid gebruik om ook nog even glimp van de Ajacieden op te vangen. Terwijl duizenden collega’s met actiesjaals en spandoeken de loopbrug richting de ArenA namen, sloeg een klein groepje voetbalfans af naar de Toekomst. Tot hun pech zat de oefensessie van Ajax er op dat moment net op. Voor hen dus geen bezoek aan de Toekomst van Ajax, maar op de barricaden voor de toekomst van het onderwijs.

Ajax - RKC Waalwijk begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Koop nu je kaarten via onderstaande link.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - RKC Waalwijk

Derk Boerrigter vormde het stralende middelpunt op de Toekomst. Derk Boerrigter vormde het stralende middelpunt op de Toekomst.
Hennie Spijkerman geeft Lorenzo Ebecilio instructies. Hennie Spijkerman geeft Lorenzo Ebecilio instructies.
Een lint van zeven spelers bezig aan een oefening. Een lint van zeven spelers bezig aan een oefening.
Frank de Boer temidden van zijn staf. Frank de Boer temidden van zijn staf.
Derk Boerrigter trainde voor de tweede dag op rij met de 'groep' mee. Derk Boerrigter trainde voor de tweede dag op rij met de 'groep' mee.