Menu

Rustige maandagochtendtraining

De dag na de remise tegen Feyenoord, was het erg rustig op het trainingsveld. Pienaar en Maxwell waren de enige spelers op het veld die zondag in actie kwamen. De overige aanwezigen zijn herstellende van verschillende blessures of behoorden tot de technische of medische staf.

Hoewel er slechts negen spelers buiten waren, werd elke hoek van de twee trainingsvelden in beslag genomen. In de ene hoek oefende Wil Coort met Maarten Stekelenburg, aan de overkant werd Mendes da Silva onder handen genomen door Mark Haak, op het linkerveld deed Tonnie Bruins Slot wat lichte oefeningen met Maxwell, Pienaar en Bergdolmo, en aan de rechterkant liep Richard Witschge met Van der Vaart een aantal rondjes op laag tempo. Tussendoor liepen Victor Sikora en John O'Brien hun rondjes.

Al snel trokken Pienaar, Bergdolmo en Maxwell met een aantal ballen richting een doel. Om beurten lobden ze fraai in de touwen. Maar wat is daar nu moeilijk aan? Maar toen Maxwell de bal met een doffe dreun op de lat deed belandden en zijn handen vergezeld van een vreugdekreet de lucht is stak, werd de bedoeling duidelijk.

Ondertussen maakte clubarts Edwin Goedhart een rondje over het veld om bij de geblesseerden te informeren naar hun conditie. Na een uurtje hield bijna iedereen het voor gezien. Op een na...

Toen bijna iedereen weer richting kleedkamer was, zette Marco van Basten voor zichzelf een aantal pilonnen uit. Na overleg met Jambor, slalomde de ex-spits door de zelfgebouwde hindernis. Als het te gemakkelijk ging, verkleinde hij de afstand tussen de pilonnen wat en probeerde het nogmaals. Hij kon het niet laten.