Menu
Rustige rentree op de Toekomst

Rustige rentree op de Toekomst

Voor het eerst in 2010 trainde de selectie van Ajax dinsdag weer op Sportcomplex de Toekomst. De rentree van de Ajacieden, zonder de uitgevlogen internationals, betekende indirect ook goed nieuws voor wat betreft het weer.

Sinds de verhuizing naar de Toekomst trainde Ajax dit seizoen slechts sporadisch op het veld naast de Amsterdam ArenA. De koude winterperiode bracht de Ajacieden tijdelijk weer even terug naar het trainingsveld naast de ArenA, omdat die oefenmat in tegenstelling tot de trainingsvelden op de Toekomst wel over veldverwarming beschikken. De rentree op de Toekomst gaf aan dat de weersomstandigheden geen reden meer gaven tot veldverwarming. De zonrijke dinsdagochtend bood daardoor op meerdere manieren een mooie vooruitblik op de lente.

Bij afwezigheid van de internationals trainde een aantal spelers van Jong Ajax met de achtergebleven Ajacieden mee. Vlatko Lazic, Daylon Claassen en Geoffey Castillion werkten samen met onder meer de herstelde Kennedy een flink aantal oefeningen af. Op het naastgelegen veld trainde Rasmus Lindgren, herstellende van zijn knieblessure, apart van de groep. En ondanks de afwezigheid van Oranjes en Ajax’ nummer 1 Maarten Stekelenburg trainden Jeroen Verhoeven en Kenneth Vermeer slechts op enkele honderden meters van hun collega die in de Amsterdam ArenA een besloten oefensessie met het Nederlands elftal afwerkte.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bryan Roy (individuele trainer onderbouw) bekeek de training en gaf hier en daar een aanwijzing. Bryan Roy (individuele trainer onderbouw) bekeek de training en gaf hier en daar een aanwijzing.
Castillion baant zich een weg langs zijn tegenstanders. Castillion baant zich een weg langs zijn tegenstanders.
Lazic wordt achtervolgt door Claassen. Lazic wordt achtervolgt door Claassen.
Na afloop van zijn individuele programma bekeek Lindgren de trainingspartij van zijn collega's. Na afloop van zijn individuele programma bekeek Lindgren de trainingspartij van zijn collega's.
Suk had het na afloop druk met krabbels zetten. Suk had het na afloop druk met krabbels zetten.