Menu

Rustige training in het zonnetje

De dag na het goede resultaat in de Champions League tegen Arsenal, werd er ontspannen getraind in het zonnetje. Voor de basisspelers was de training zoals gebruikelijk vooral bedoeld om uit te lopen.

Onder toeziend oog van vele kinderen langs het trainingsveld zocht Koeman enkele spelers op en maakte een praatje. Ongetwijfeld werd de wedstrijd van de avond ervoor nog even doorgenomen.

Zoals gewoonlijk dienden de reserves wel wat te laten zien en Ruud Krol zorgde daarvoor. De traditionele rondo werd op hoog tempo uitgevoerd.

Richard Witschge liet zich vallen in het zachte gras. Hij rekte nog wat spieren en keek ondertussen naar zijn collega's die zich in het zweet moesten werken.

Zlatan en Koeman genoten van het zachte weer en het feit dat ze twee punten tegen het zo sterk geachte Arsenal hebben verdiend. Door het gelijkspel staat Ajax, samen met Arsenal, bovenaan in groep B, maar aangezien het onderling resultaat in het voordeel is van de Amsterdammers, mogen zij zich koploper noemen.

Na een klein uur keerden de meeste spelers weer terug naar de kleedkamer. Uit een hoek van het veld bleef echter geschreeuw komen. Bruins Slot stoomde Sikora klaar om zo snel mogelijk weer fit te zijn. De kleine aanvaller mag steeds meer met de groep meedoen, maar is nog niet volledig hersteld van de blessure aan zijn rechterknie. Toen de linksbuiten even op adem mocht komen, liep Koeman op hem af en gaf hem een schouderklopje ter goedkeuring. En zo zat even na het middaguur de training erop en is iedereen de dag na de wedstrijd zonder kleerscheuren doorgekomen.

Opvallende afwezige op het trainingsveld was David Mendes da Silva. De huurling maakt donderdagavond zijn opwachting met Jong Ajax, na een blessure die hem vanaf vlak na zijn komst naar Ajax al aan de kant hield.